Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası Kutlaması

Diyarbakır\'da Kutlu Doğum Haftası Kutlaması

Diyarbakır'da bugün öğleden sonra başlayan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine 60 bin kişi katıldı.

21.04.2013 17:44  Güncelleme: 18:02

Diyarbakır'da bugün öğleden sonra başlayan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine, Irak, Siriye, İran, Lübnan, Mısır, Avrupa ve Türkiye'deki bir çok şehirden olmak üzere yaklaşık 60 bin kişi katıldı. Nevruz Alanı'nda yapılan etkinlikler için 6 güvenlik noktası oluşturulurken, alan ve çevresinde 5 bin polis görev yaptı.

Diyarbakır'daki nevruz alanında, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Kutlu Doğum Haftası kapsamında, "Özgürlük ve kurtuluş önderi Hz. Muhammed (sav)" adlı bir etkinlik düzenlendi. Saat 14.00'da başlayan kutlamalara gelen vatandaşlar, oluşturulan 6 güvenlik noktasında, yapılan aramalardan sonra girişlerine izin verildi. Alanda polis helikopterleryle havadan ve karadan da sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı görülürken, alınan görüntüler valilikte oluşturulan merkeze anında aktarılarak buna göre güvenlik önlemleri alındı. Avrupa ve Ortadoğu'dan olmak üzere çok sayıda ülkeden din alimleri ve kanaat önderleri de katıldı.

Tek bir Türk Bayrağı'nın asılmadığı alanda, BDP'nin sürekli kutladığı nevruz etkinlikleri için asılan PKK'lılara ait fotoğraf ve posterlerin üstleri kapatılarak ayrı bir platform oluşturulduğu görüldü. Polis kaylıtlarına göre etkinliklere yaklaşık 80 bin kişinin katıldığı belirtildi.

Kutlamalara katılan Türkiye ve Dünya'nın çeşitli ülkelerden gelen din adamları, alim ve kanaat önderlerinin isimleri anons yapılarak başlandı. Yapılan anoslarda, "İran Kürdistanı'ndan Urumiye'den Seydaye Mele Riza, Salmas'tan Seydaye mele Aziz, Mahabad'dan Seydaye mele Ebubekir, Bane'den Seydaye mele Muhammed, Irak Kürdistanı'ndan Büzütanawe'den (İslami Hareket) Seydaye Mele Tayyib Ahmed, Komala İslami (İslima cemaatten) Seydaye mele Abdurrahman Zengenak, Suriye Kürdistanı'ndan Müslüman Alimler ve Aydınlar Birliği'nden Seydaye Mela Naif, Lübnan'dan Alimler Birliği üyesi Şeyh Muhammed amr, Şeyh İbrahim El Bureydi, Ogaden'den Halk Kurtuluş Cephesi Başkan Yardımcısı Muhammed Abdullah Yasih, Halk Kurtuluş Cephesi Başkanlığı Dışışleri Sorumlusu Abdurrahman Muhammed, Şeyh mehdi, Avrupa'dan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Belçika İmam Gazali Camisi'nden Muhammed Emin Haksever, Mısır'dan El Ezher Üniversitesi Usuliddin Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Muhammerd Zayid, İhvan-ı Müslimin siyasi birim sorumlusu Muhammed Hubeyşi ve Türkiye Alimler Cemiyeti üyeleri" denildi.

Etkinlik Kürtçe ve Türkçe ilahilerin okunması ile devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement