Diyarbakırlı Ali Gaffarlara Eğitim Yardımı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırlı Ali Gaffarlara Eğitim Yardımı

Diyarbakırlı Ali Gaffarlara Eğitim Yardımı

Hendek'ten Diyarbakır'a gelen şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okan'ın hemşehrileri, Diyarbakır'daki Ali Gaffarlara eğitim desteğinde bulunulacak

28.07.2013 18:15

Hendek'ten Diyarbakır'a gelen Ali Gaffar Okan'ın hemşehrileri Diyarbakır'daki Ali Gaffarlara eğitim desteğinde bulunulacak.

Diyarbakır'da 2001 yılında düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın Sakarya Hendekli hemşehrilerinden oluşan 36 kişilik bir grup, Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret etti.

Ardından Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'i de ziyaret eden gruptakilerden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci,  "Ali Gaffarlar"ın eğitimleriyle ilgili bir çalışmalarının olduğunu söyledi.

Bu çalışmayı el birliğiyle yapacaklarının anlatan İnci, "Çünkü Ali Gaffarları Hendek'e getirdiğimiz zaman devletin önemli makamlarını işgal etmeyi hedefleyen gençler olarak gördük. Allah nasip ederse biz bu yıl valimizle ortaklaşa tespit edilmiş 150 öğrenciye 300 lira olmak üzere eğitim yardımında bulunacağız. Ali Gaffar Okan'ın ölüm yıl dönümünde yine Ali Gaffarlarla bir Türkiye gezisi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven de Gaffar Okan'ın Diyarbakır'a ciddi hizmetler verdiğini söyledi. "Şehidimiz Diyarbakır sevdalısıydı" diyen Güven, Okan'ın Diyarbakır'a ciddi hizmetler verdiğini kayldetti.

Diyarbakır'ın da bunu karşılıksız bırakmadığını vurgulayan Güven, "Evlatlarına kendi öz babalarının ismini veren bir millet, onun isimlerini verdiler" dedi.

Heyet, daha sonra Vali Yardımcısı Mustafa Can'la Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camisi'ni gezerek, İçkale bölgesindeki tarihi yapıları ve Ulucami'yi ziyaret etti.

Gruptakiler, Ali Gaffar Okan'ın ismi verilen çocuklar ve aileleriyle iftarda bir araya gelecek. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakırlı Ali Gaffarlara Eğitim Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement