Dost" İslam'a Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Dost" İslam'a Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu

Dost" İslam\'a Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ödül, "Women and the Transmission of Religious Knowledge in Islam" adlı kitabıyla ABD'den Doç. Dr. Asma Sayeed'e ve "Sahabe İklimi" adlı kitap serisi çalışmasıyla Muhammed Emin Yıldırım'a verildi.

18.01.2014 23:24

Hz. Muhammed'in doğumunun 1443. senesi nedeniyle düzenlenen "Dost" İslam'a Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda, Cenan Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, Türk Kadınları Kültür Derneği ve Altay Kültür ve San'at Eğitim Vakfı işbirliğiyle düzenlenen "Dost" İslam'a Hizmet Ödülleri töreni, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Hz. Muhammed'in doğumunun 1443. senesi vesilesiyle düzenlenen gecenin konusu "Ashab-ı Kiram (Sahabe)" olarak belirlendi.

Ezan ve kasidelerin okunduğu törende konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Huriye Martı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in törene katılamadığını ancak selamlarını ilettiğini söyledi.

Martı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peygamber aşkıyla, sahabe hasretiyle yanan gönülleri bir araya getiren böylesine kıymetli bir törenin safa, dertlerimize şifa olmasını diliyorum. Bir tarafta kendini helak edercesine onlar için gayret gösteren bir Peygamber, diğer tarafta sanki başlarına bir kuş konmuş gibi saygı ve özenle dinleyen sahabiler. Elbette ki Ashab-ı Kiram derken yeknesak bir topluluktan bahsetmiyoruz. Onlar, farklı yaş, cinsiyet ve sosyal konumlara sahiplerdi. Değişik kabilelerden gelmeleri sebebiyle farklı kültür ve geleneklerin izlerini taşıyorlardı. Hayattaki öncelikleri, zevkleri, alışkanlıkları ve sorumlulukları da farklıydı. Ancak farklılıkların yok olduğu nokta, Allah Resulü'ne karşı duydukları muhabbet ve gösterdikleri itaatti."

Akademisyen Doç. Dr. Emin Işık da Ashab-ı Kiram'ın özelliklerini ve faziletlerini anlatan bir konuşma yaptı.

Bu yıl 10. kez verilen "Dost" İslam'a Hizmet Ödülü'nü, yurt dışından "Women and the Transmission of Religious Knowledge in Islam" adlı kitabıyla ABD'den Doç. Dr. Asma Sayeed kazandı. Sayeed'e ödülünü, Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Kurucu Üyesi Orhan Büyükaksoy takdim etti.

Yurt içinden ise Muhammed Emin Yıldırım, "Sahabe İklimi" adlı kitap serisi çalışmasından dolayı ödüle layık görüldü. Törene katılamayan Yıldırım'ın ödülünü, Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya aldı.

Ödül töreni, gelenekselleşen La Edri grubu konseriyle son buldu.

Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şube Başkanı Cemalnur Sargut'un da aralarında bulunduğu çak sayıda davetli katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement