"Down Türkiye +1 Akademi" İstanbul'da tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

"Down Türkiye +1 Akademi" İstanbul'da tanıtıldı

"Down Türkiye +1 Akademi" İstanbul\'da tanıtıldı

Türkiye Down Sendromu Derneği'nin (TDSD), down sendromlu bireylerin eğitim amaçlı kullanabilecekleri "Down Türkiye +1 Akademi" platformunun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

07.12.2022 13:45  Güncelleme: 13:56

Türkiye Down Sendromu Derneği'nin (TDSD), down sendromlu bireylerin eğitim amaçlı kullanabilecekleri "Down Türkiye +1 Akademi" platformunun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

TDSD tarafından Şişli'deki bir otelde düzenlenen toplantıda, down sendromlu bireylerin Down Türkiye +1 Akademi adlı internet sitesinin içeriğine ve nasıl erişim sağlanabileceğine dair bilgi verildi.

Etkinlikte konuşan TDSD Yönetim Kurulu Başkanı Gün Bilgin, pandemiyle birlikte down sendromlu bireylerin eğitime ulaşmasında alternatif çözümler yaratmanın gerekliliğini anlattı.

Down sendromlu bireylerin eğitimde yaşadığı fırsat eşitsizliğinin önüne geçmeyi amaçlayan platform hakkında bilgi veren Bilgin, "Pandemi başladığında bizi endişelendiren konuların en başında sağlığın hemen yanında down sendromlu bireylerin eğitim konusunda ne yapacaklarıydı. Eğitim, down sendromlu bireyler, aslında tüm zihinsel özel gereksinimli bireyler için son derece kritik, ertelenemez ve vazgeçilemez çok önemli bir alan." diye konuştu.

Bilgin, dernek olarak Down Türkiye +1 Akademi altyapısıyla 2012 yılından itibaren çalışmalar yaptıklarını, tüm hazırlıkların ardından bu noktaya gelerek akademiyi açtıklarını dile getirdi.

TDSD Program Koordinatörü psikolog Mehmet Emin Mansurgüler de Down Türkiye +1 Akademi'ye erişim hakkında bilgi verdi.

Platformda 4 ana kategori içerisinde eğitimlerin yer aldığını aktaran Mansurgüler, "Down sendromlu yetişkin ve genç bireyler bu platform üzerinden kayıt gerçekleştirdikten sonra kendilerine sunulan eğitimleri görebilecek, saati geldiğinde de çok kolay bir şekilde eğitimlere dahil olabileceklerdir. Bunlar görsellerle desteklenen, video içeriklerinin de bulunduğu çok geniş bir müfredatı kapsıyor. Down sendromlu bireylerin yanı sıra uzmanlara yönelik ara yüzümüz de var. Uzmanlar kendi sınıflarını oluşturabilir, değerlendirme yapıp alıştırma, ödevler verebilirler." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından down sendromlu bireylerden oluşan dans grubu gösteri yaptı.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Down Türkiye +1 Akademi' İstanbul'da tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement