DP'de Kongre Süreci Büyük Coşku İle Başladı - Son Dakika
Güncel

DP'de Kongre Süreci Büyük Coşku İle Başladı

DP\'de Kongre Süreci Büyük Coşku İle Başladı

Demokrat Parti, yerel seçimlerde iktidara yürümenin il adımı olarak ilçe kongrelerinin startını verdi.

19.09.2011 10:20

Bornova ilçe teşkilatının ilçe binasında sabah gerçekleştirdiği kongreye katılımın yoğun olduğu gözlendi. 160 ilçe delegesi, 22 yönetim kurulu üyesi, 22 yedek üye 9 disiplin kurulu üyesi ve 9 yedek üyesi ile 36 il delegesinin katılımı ile gerçekleşen kongreye DP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, DP Ege Bölgesi BaşDanışmanı Hakkı Keleşoğlu, GİK üyesi Kamil Öztürk, DP İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi ile il ve ilçe yöneticileride katıldı. DP Bornova İlçe Başkanı Hacı Mehmet Bektur'un karşısına aday olarak Süheyla Gülek'in aday olduğu ifade edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Parti yöneticileri ve delegelerin yaptığı konuşmalardan sonra seçime geçildi. Seçimleri Hacı Mehmet Bektur kazanarak tekrar Bornova İlçe Başkanı oldu. Seçimlerin ardından DP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, DP Ege Bölgesi Baş Danışmanı Hakkı Keleşoğlu, GİK üyesi Kamil Öztürk, DP İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi ve il yöneticileri Konak İlçe Teşkilatının kongreyi gerçekleştireceği Göl Gazinosu'nda hareket etti.

KONAK İLÇE TEŞKİLATINDA TEK ADAY GAMZE SANIVAR

DP Konak İlçe Teşkilatının Göl Gazinasunda gerçekleştirdiği ilçe kongresine katılımın yoğun olduğu gözlendi. Kongreye DP Konak İlçe Başkanı Gamze Sanıvar'ın tek aday olduğu belirtildi. 50 yıl önce demokrasi uğruna şehit edilen Merhum Başbakan Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan adına lokma döktürüldü. Kongreye DP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, DP Ege Bölgesi Baş Danışmanı Hakkı Keleşoğlu, GİK üyesi Kamil Öztürk, GİK Üyesi Erkut Şenbaş, DP İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi, il yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından faaliyet raporlarının Divana sunulmasının ardından yapılan konuşmalardan sonra seçime geçildi. Tek aday olarak seçime giren DP Konak İlçe Başkanı Gamze Sanıvar tekrar DP Konak İlçe Başkanı oldu.

Kongrenin siyasi konuşmalar sürecinde kürsüye çıkan DP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık Türkiye'nin korku imparatorluğuna doğru hızlı adımlarla hareket ettiğini dile getirdi. Mevcut iktidarın Demokrat Parti kökeninden geldiğini söyleyerek oy almaya çalıştığını ancak bunun elbet son bulacağını ifade eden Uyanık, er ya da geç oylarımızı geri alacağız ve iktidara geleceğiz diyerek çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini söyledi. Ayrıca Türkiye'nin iki partili sisteme zorlandığını dile getiren Uyanık; Türkiye muhafazakar bir ülkedir. Ak Parti hükümeti sanki ülkede sadece AK Parti ve CHP varmış gibi gösterip iktidar koltuğunda ülkeyi korku imparatorluğuna sürüklüyor. Ama bu bir gün patlayacaktır.

Kongreye katılımın yoğun olduğuna dikkatleri çeken DP İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi; "Seçimlerimizde delegasyonlarımızın tümü oy kullanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DP'de Kongre Süreci Büyük Coşku İle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement