Dündar Güven Tazeledi Başkanlardan Dündar’a Güvenoyu - Son Dakika
Güncel

Dündar Güven Tazeledi Başkanlardan Dündar’a Güvenoyu

Dündar Güven Tazeledi Başkanlardan Dündar’a Güvenoyu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Belediyeler Birliği 2011 Yılı 1. Meclis Olağan Toplantısı'nda Yapılan Seçimlerde Tüm Üyelerin Oyunu Alarak Yeniden Başkan Seçildi.

25.05.2011 00:43  Güncelleme: 00:44

Osmangazi belediye başkanı mustafa dündar, bursa belediyeler birliği 2011 yılı 1. Meclis olağan toplantısı'nda yapılan seçimlerde tüm üyelerin oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Toplantıya katılan başkanlara teşekkür eden Başkan Dündar, yeni dönemde de Birlik olarak kentin tanıtımı ve turizm için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini vurguladı.

Bursa Belediyeler Birliği 2011 yılı 1. Meclis Olağan Toplantısı, Osmangazi Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başkanlığında toplanan Bursa Belediyeler Birliği Meclisi, yönetim ve komisyon seçimlerini yaparken, 2010 Yılı Faaliyet ve 2010 Mali Yılı Kesin Hesap Raporu'nu karara bağladı.

Bursa Turizmine Büyük Katkı

Toplantının açılışında konuşan Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, birliğin 2010 yılında yasadan kaynaklanan görevlerinin yanı sıra Bursa'nın tanıtımı ve kentin turizm alanında daha ileriye gitmesi için önemli çalışmaların altına imza attıklarını söyledi. Yıl içerisinde 4 önemli eğitim semineri gerçekleştirildiğinin altını çizen Başkan Dündar, Dubai ve Brüksel'de düzenlenen etkinliklerle Bursa'nın tanıtımının gerçekleştirildiğini, Türkçe ve İngilizce yayımlanan Belediyeler Birliği Dergisi'nin de gerek ülke içinde, gerekse ülke dışında binlerce noktaya ulaştırıldığını kaydetti. Dündar, yayınlanan dergiyle önemli bir hizmeti gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Tanıtımlar Artarak Sürecek

Başkan Dündar, Bursa'nın tanıtımı ve özellikle turizm kenti Bursa hedefine katkı koymak amacıyla Bursa Belediyeler Birliği'nin çabalarının yeni dönemde de artarak süreceğini dile getirirken, Bursa'yı dünyaya tanıtma noktasında çalışmaların süreceğini kaydetti. Dündar, Birliğin yasayla belirlenen faaliyetlerini de sürdüreceğini anlatırken, vatandaşa daha verimli hizmet sunabilmek için tüm gelişmeleri yakından takip etmeyi de sürdüreceklerinin altını çizdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın açılış konuşmasının ardından 2010 yılı faaliyet raporu ve 2010 mali yılı kesip hesap raporu okunarak, oy birliğiyle kabul edildi.

Başkanlar "Dündar" Dedi

Bursa Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı'nda daha sonra seçimlere geçildi. Birlik Başkanlığına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar oy birliği ile seçilirken, Başkan Vekilliği'ne İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş seçildi. Meclis 1. Başkanvekili Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, 2. Başkan Vekili de Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü olurken, Divan Kâtipliklerine Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şevki Çelik ile Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit getirildi. Encümen ise şu isimlerden oluştu: Mustafa Dündar, Hasan Aktürk, Yener Acar, Bülent Hamdi Cingil, Orhan Özcü, Sadi Kurtulan, Eşref Yiğit, Ahmet Peker.

Komisyonlar ise şöyle oluştu:

Bütçe Mali İşler ve Denetleme Komisyonu: Şevki Çelik, Zekeriya Dindar, Muzaffer Karadeniz, Hasan Aksu, Eşref Yiğit.

AB-Uluslar arası İlişkiler Komisyonu: Bülent Hamdi Cingil, İrfan Tatlıoğlu, Hüseyin Ertaş, Refik Yılmaz, Haluk Serdal Yurtal.

Hükümet ve Parlamento İlişkiler Komisyonu: Hasan Aktürk, Sadi Kurtulan, Yener Acar, Orhan Özcü, Alinur Aktaş.

Yerel Yönetimler Eğitim Komisyonu: Hasan Aktürk, Hasan Aksu, Ali Şimşek, Meral Gültekin, Ahmet Zihni.

Bölgesel İşbirliği ve Çevre Komisyonu: Süleyman Kaynak, Mevlüt Akpınar, Osman Günay, Cemal Kurt, İsmail Can.

Kültür ve Sanat Etkinlikleri Komisyonu: Sadi Kurtulan, Süleyman Aydın, Zafer Ülgen, Gündüz Güler ve Erkan Dönmez.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dündar Güven Tazeledi Başkanlardan Dündar’a Güvenoyu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement