Eğitim-Bir-Sen Üyeleri Ekm'de Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Bir-Sen Üyeleri Ekm'de Bir Araya Geldi

Eğitim-Bir-Sen Üyeleri Ekm\'de Bir Araya Geldi

Eğitim-Bir-Sen İstanbul Esenyurt Temsilciliği üyeleri Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde (EKM) buluştu.

24.01.2014 13:54

Eğitim-Bir-Sen İstanbul Esenyurt Temsilciliği üyeleri Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde (EKM) buluştu. Eğitim-Bir-Sen Üye Buluşması' nda gündeme dair değerlendirmelerde bulunuldu.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul Esenyurt Temsilciliği, Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde (EKM) 'Eğitim-Bir-Sen Üye Buluşması' programı düzenledi. Düzenlenen programa Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı. Sendika Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Esenyurt İlçe Temsilcisi Paşalı Beşli'nin açılış ve 5 nolu Şube Başkanı Emin Engin'in selamlama konuşmalarıyla başlayan programda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

"YARDIM KURULUŞLARINA DARBE VURMAK, YETİMLERİ BİR DAHA YETİM BIRAKMAKTIR"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı ve yardım kuruluşlarıyla birlikte 'her sınıfın bir yetimi olsun' sloganıyla "İyilikte Yarışan Sınıflar" projesini hayata geçirdiğini belirtti.

Yalçın, "Bu proje, bizi heyecanlandıran ve eğitimde sosyal sorumluluğu öne çıkaran bir projedir. Bu proje, iyiliği önermek ve kötülüğü önlemek ilkesiyle yola çıkan Eğitim-Bir-Sen'in kuruluş felsefesi ile de örtüşen bir projedir. Çünkü Eğitim-Bir-Sen demek, aynı zamanda 'İyilikte Yarışan Büyükler' demektir" dedi.

Ali Yalçın, dünyada milyonlarca yetimin bulunduğunu kaydederek, "Yetimlerin hamisi İHH gibi yardım kuruluşlarıdır. Abisi ise sizlersiniz, bizleriz. Yardım kuruluşlarına darbe vurmak, yetimleri bir kez daha yetim bırakmaktır. Esenyurt' ta eğitime, eğitimciye verdiği değer ve destekten dolayı Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu'na tüm eğitimciler adına teşekkür ediyorum " şeklinde konuştu.

"SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ"

Eğitim-Bir-Sen İstanbul Esenyurt'ta bulunan 5 No'lu Şube Başkanı Emin Engin, beklenileni değil, gerekeni yaptıklarını söyleyerek, "Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Eğitim-Bir-Sen, Esenyurt'ta 200'lerden 850'ye ulaştı. Bin sayısı küçük bir hedeftir. İlçe temsilcimiz ve yönetimimiz başta olmak üzere tüm temsilcilerimiz, gelmemiz gereken noktaya doğru yol almak için uğraşıyorlar. İlçe temsilciliklerimizin tamamında yoğun gayret içerisindeyiz. Başta Esenyurt olmak üzere, tüm ilçe temsilciliklerimizde çalışma tempomuzu artırdık" dedi.

"YAN GELİP YATMADIK, EĞİTİM KURUMLARI YAPTIK"

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise, ilçede eğitime ilişkin yaptıkları çalışmaları anlatarak şunları söyledi; "İlçemiz, anaokulundan üniversiteye dek eğitimin başlangıcından bitimine kadar, vatandaşın ilim ihtiyacını sağlar duruma gelmiştir. Bizler, geçmiştekiler gibi yan gelip yatmıyoruz. Eğitime önem verip geleceğimizi garanti altına alıyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın nasıl daha iyi eğitim alabilir diye sürekli proje üretiyoruz. Böyle anlamlı bir toplantıda sizlerin arasında bulunmaktan da büyük onur duydum. Bütün eğitimci kardeşlerimi saygı ile bir kez daha selamlıyorum."

Esenyurt Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden oluşan, TürkHalk Müziği ekibinin müzik dinletisi ile program sona erdi.

Eğitim-Bir-Sen üye buluşması programına, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat Yavuz,Eğitim-Bir-Sen5 No'lu Şube Başkanı Emin Engin, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Alpkaya, Çatalca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Erşahin, çok sayıda okul müdürü, müdür yardımcısı ile birlikte bin' e yakın sendika üyesi katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim-Bir-Sen Üyeleri Ekm'de Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement