En İyi Elma Üreticileri Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

En İyi Elma Üreticileri Ödüllendirildi

En İyi Elma Üreticileri Ödüllendirildi

Ford Otosan'ın ana sponsor olduğu Yeşil İhsaniye Elma Festivali'nde, en iyi elma üreticileri ödüllendirildi.

22.09.2013 13:17  Güncelleme: 08:07

Kocaeli'nin Gölcük İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen ve Ford Otosan'ın ana sponsor olduğu Yeşil İhsaniye Elma Festivali'nde, en iyi elma üreticileri ödüllendirildi.

İhsaniye İlköğretim Okulu bahçesindeki festivale AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Ford Otosan Fabrikası'nın insan kaynakları müdürü Ali Rıza Aksoy ile elma üreticileri ve vatandaşlar katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, bu yıl 21'incisi yapılan Yeşil İhsaniye Elma Festivali'nin beklenilenin üzerinde katılım sağlanadığını belirterek, "Her geçen yıl elma festivalimize katılım artıyor. Geleneksel hale gelen festivalimizde bu bölgede üreticilik yapan elma yetiştiricilerini tebrik ediyorum" diye konuştu. Elma Festivali'nin Kocaeli'nin tanıtımına katkı sağladığını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şöyle dedi:

"Bu yıl 21'incisi tertip edilen ve bir gelenek haline gelen bu festivalin Kocaeli'nin tanıtımı açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Yarışmaya katılan tüm üreticileri kutluyorum."

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık üreticilerin desteklenmesi konusunda bölgeye katkı sağlayan Belediye Başkanı Ellibeş ve Ford Otosan'a teşekkür ettiğini anlatırken, "Güzel bir gelenek tam 21 yıldır aralıksız devam ediyor. Böylesi güzel bir organizasyon tüm Türkiye'ye örnek teşkil etmekte, üreticinin desteklenmesine yardımcı olmaktadır. İhsaniye ve çevresinde üreticilik yaparak adeta bölgenin bir sembolü olan elma ve armut yetiştiricilerini kutluyorum" dedi.

Bu yıl 21'incisi düzenlenen Yeşil İhsaniye Elma Yetiştiriciliği yarışması Starking Delicious, Golden Delicious, Star Krimson, Granny Smith ile bu yıl ilk olarak Margaritta Marilla Armut (Gölcük Armutu) dallarında yapıldı. Yarışmaya 66 üretici 5 kategoride toplam 133 sandıkla katıldı. 25 üretici derece aldı. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda,

dereceye girenler şöyle:

Starking Delicious dalında; 1.Arif İnceoğlu, 2.Kamil Çolak, 3.Metin Denizli, 4. Ahmet Öner, 5.Necmettin Özdemir

Golden Delicious dalında; 1.Hakkı Özdemir, 2. Yusuf Çolak, 3. Ahmet Çolak, 4. Mustafa Bayraktar, 5.Metin Denizli.

Star Krimson dalında; 1.Bahri Batu, 2. Arif İnceoğlu, 3.Metin Denizli, 4.Yılmaz Sandıkçı, 5.Refik Başoğlu.

Granny Smith dalında; 1.Ali Sunar, 2.Fatih Bayraktar, 3.Arif İnceoğlu, 4.Metin Denizli, 5.Bahri Batu.

Margaritta Marilla Armut (Gölcük Armutu) dalında; 1.Metin Denizli, 2. Şeref Öner, 3.Hasan Üsten, 4.Refik Başoğlu, 5.Sedat Öner. - Kkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel En İyi Elma Üreticileri Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement