Endurocular, Merkit'in Anısına Yarışacak - Son Dakika
Güncel

Endurocular, Merkit'in Anısına Yarışacak

Endurocular, Merkit\'in Anısına Yarışacak

Şampiyona Kemal Merkit anısına 30-31 Mart tarihlerinde düzenlenecek.

16.03.2013 16:05  Güncelleme: 17:55

Türkiye Enduro Motosiklet Şampiyonası'nın, 7 Eylül 2012 günü Transanatolia Rally Raid Parkuru'nda bir yarışçının arkadan çarpması sonucu yaşamını yitiren Türkiye'de yetişen en önemli motokros ve enduro motosiklet yarışçılarından Kemal Merkit anısına 30-31 Mart tarihlerinde, düzenleneceği açıklandı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve Bodrum Motosiklet Kulübü tarafından düzenlenen şampiyonaya 80 sporcunun katılacağı bildirildi. Şampiyonanın başlangıcı, 30 Mart Cumartesi günü Bodrum Belediye Meydanı'nda Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve DP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından verilecek. Sporcular, ilk olarak, 24 kilometrelik Kızılağaç Parkuru'nu geçecek.

TMF yönetim kurulu üyesi Faysal Şefkatlioğlu, "Birçok farklı motosiklet disiplininde yarışlara katılan ve 2002 yılında Dakar Rallisi'ne katılan ilk Türk pilotu olan Kemal Merkit için bu yarışı düzenlemek gönül ve vefa borcumuzdu, Merkit, Türkiye'de motosiklet sporcuna birçok sporcunun kazandırılmasında öncü olmuştu, O'nu zamansız kaybetmenin acısını yaşıyoruz" dedi.

Merkit, 1998 yılında kurulan Bodrum Motosiklet Kulübü'nün kurucu üyelerindendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Endurocular, Merkit'in Anısına Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement