Eriyen Kar Suları Nedeniyle Muş'ta ve Ağrı'da Evler Su Altında Kaldı - Son Dakika
Güncel

Eriyen Kar Suları Nedeniyle Muş'ta ve Ağrı'da Evler Su Altında Kaldı

Eriyen Kar Suları Nedeniyle Muş\'ta ve Ağrı\'da Evler Su Altında Kaldı

Eriyen kar suları ve yağmur, Muş'ta ve Ağrı'da taşkınlara neden oldu.

13.04.2012 10:38

Eriyen kar suları ve yağmur, Muş'ta ve Ağrı'da taşkınlara neden oldu. Ağrı'da 400, Muş'ta ise 100'den fazla evin giriş katları sular altında kaldı.

Havaların ısınması, karların erimesi ve yağmurların artması, altyapısı yetersiz olan Ağrı'da ve Muş'ta su baskınlarına yol açtı. Ağrı kent merkezinde 100'üncü Yıl ve Fatih mahallelerinde selden 400'e yakın ev etkilendi. İl Kriz Merkezi, dün meydana gelen su baskınları nedeniyle Devlet Su İşleri (DSİ), Belediye ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerini harekete geçirdi. Ahmak ve Taşlıçay derelerinde meydana gelen taşkınları önlemek için çalışmalar sürdürülüyor. DSİ 85'inci Şube Müdürü Yücel Hatunoğlu yaptığı açıklamada, "Aldığımız önlemlere rağmen su baskınlarına engel olamadık" dedi.

Muş'ta da Fırat'ın kolu Murat Nehri ile birlikte çok sayıda derenin taşmasıyla birlikte yerleşim yerlerini ve tarım alanlarını su bastı. Muş Ovası'nı göle çeviren su taşkınları, birçok köydeki evleri tehdit etti. Köylüler, su seviyesinin giderek yükselmesi nedeniyle evlerini boşaltmaya başladı. Düzkışla Belediyesi'nin Bahçelievler Mahallesi'nde, Sungu Beldesi'yle Yaygın Beldesi'ne bağlı Yoncalıöz Köyü'nde 100'den fazla ev, taşkınlardan etkilendi. - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eriyen Kar Suları Nedeniyle Muş'ta ve Ağrı'da Evler Su Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement