"Erken Yerel Seçim Kararı, Erime Telaşında Olanların Kararıdır" - Son Dakika
Güncel

"Erken Yerel Seçim Kararı, Erime Telaşında Olanların Kararıdır"

"Erken Yerel Seçim Kararı, Erime Telaşında Olanların Kararıdır"

DP Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi, yerel seçimleri öne alma konusunda "Bu karar, her gün hızla erime telaşında olanların kararıdır" dedi.

12.09.2012 12:54  Güncelleme: 13:14

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi, yerel seçimleri öne alma konusunda uzlaşan siyasi partilere dikkat çekerek, "Bu karar, her gün hızla erime telaşında olanların kararıdır" dedi.

ANKARA Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi, yerel seçimleri öne alma konusunda uzlaşan siyasi partilere dikkat çekerek, "Bu karar, her gün hızla erime telaşında olanların kararıdır" dedi.

AK Parti ve MHP'nin, yerel seçimlerin normal tarihinden önce yapılması konusunda uzlaşmasına DP'den "Hodri meydan"lı tepki geldi. DP Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi yaptığı yazılı açıklamada, yerel seçimlerin öne alınmasını tek başına iktidarda olan AKP'nin istediğine işaret ederek AKP Hükümeti'ne ""Korkunuz ne? Zaten muhalefet partilerin belediye başkanlarını türlü yollarla sindirdiniz, cezaevlerine attınız, görevlerden uzaklaştırdınız. Çok rahat olmanız ve erken seçime gerek duymamanız gerekirken bu telaşınız nedir? Bırakın yaz-kış ayları edebiyatını. Artık, halk nezdinde bittiğinize, her geçen gün dibe vurduğunuza iyice inandınız. Şimdi eriyip tam bitmeden "Ne kazanırsak kardır' kurnazlığı ile erken yerel seçime gitme çırpınışındasınız. Unuttuğunuz bir şey var. Korkunun ecele faydası yok" göndermesinde bulundu.

-"BAHÇELİ, BU ERKENCİLİĞİ HEP YAPIYOR"-

Bİrgüvi, Devlet Bahçeli başkanlığındaki MHP'nin de genel seçimlerde "hayırsever oylar" ile barajı aştığını hatırlatarak şunları kaydetti:

"Bahçeli zaten bu "erkenciliği' hep yapıyor. Ama bu telaşlarla geçmişte baraj altında kaldığı gibi hep AKP'nin önünü açtı. Merak ediyoruz, birlikte karar aldığı AKP tarafından siyasi linçe tabi tutulan, iktidarın önüne yemlik olarak attığı Aytaç Durak gibi belediye başkanlarının hesabını verebilecek mi? Sayın Bahçeli'nin, işine geldiğinde AKP saflarında durmasını kınıyoruz. DP, politikayı şikelerle değil de, milletle yaptığı için hiçbir zaman telaş içinde olmamıştır, olmayacaktır da. Bu yüzden, haksız bir karara yaptığımız eleştiriler istismar edilip seçimden kaçtığımız şeklinde sakın yorumlanmasın. Hodri meydan!" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Erken Yerel Seçim Kararı, Erime Telaşında Olanların Kararıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement