Erzin Meslek Yüksekokulu Binası Depreme Dayanıksız - Son Dakika
Güncel

Erzin Meslek Yüksekokulu Binası Depreme Dayanıksız

Erzin Meslek Yüksekokulu Binası Depreme Dayanıksız

Mustafa Kemal Üniversitesi Erzin Meslek Yüksekokulu'nda yeni bir skandal gün yüzüne çıktı.

18.02.2013 11:02

Uzmanlarca yapılan incelemede Erzin MYO'nun yer aldığı pasajın depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Hatay'ın Erzin ilçesinde 2009-2010 eğitim-öğretim yılının bahar döneminde eğitim faaliyetlerine başlayan Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Erzin Meslek Yüksekokulu, 100 öğrenciyle eğitim yapmaya çalışıyor. Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Elektronik ve Otomasyon ile Makine ve Metal Teknolojileri bölümlerinin yer aldığı Erzin Meslek Yüksekokulu'nun 2011 yılında yapılan İl Koordinasyon Toplantısı'nda Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz tarafından Cumhuriyet İlköğretim Okulu binasına taşınması kararlaştırılmıştı. Vali Lekesiz'in ''Ben Cumhuriyet İlköğretim binasını Erzin MYO'ya veriyorum. Gereken yapılsın'' sözlerinin ardından kaymakamlık binasında meslek yüksekokulu müdürü, sivil toplum örgütleri, basın mensupları ve yöneticilerin katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda Vali Lekesiz'in talimatı masaya yatırıldı. Toplantıya katılan bazı yetkililer, 'Öğrenci bizden tüp mü satın alacak?' diyerek 800 öğrencinin gelmesi hedeflenen Cumhuriyet İlköğretim Okulu binasının MKÜ Erzin Meslek Yüksekokulu'na verilmesine karşı çıktı.

VALİ'NİN SÖZÜNÜ BİLE DİNLEMEDİLER!

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in, 'Ben binayı üniversiteye veriyorum' sözlerine aldırış etmeyen Erzin'li bazı yöneticiler, bacasız fabrika olarak görülen ve çok sayıda şehrin ekonomisini canlandıran üniversiteye karşı çıkarak Erzin esnafının kan ağlamasına sebep oldu. İlin en yüksek mülki amiri olan Mehmet Celalettin Lekesiz'in emrine itaat etmeyen yöneticiler yüzünden Erzin'e 800 üniversite öğrencisinin gelmesi 'hayal' oldu.

ERZİN, AYDA 400 BİN TL KAZANACAKTI!

Mahmutlu Mahallesi'nde bulunan ve üniversite binası olarak yapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)'ne verilmesiyle bölüm sayıları arttırılarak ilçeye 800 öğrenci gelecekti. Bazı yetkililerin 'Tüp mü alacaklar' sözleriyle ilçenin geleceğiyle oynamasına Erzin esnafları büyük tepki gösterdi. 'İşlerimiz çok kötü. Esnaf arkadaşlarımız kan ağlıyor. Bunların sorumlusu, üniversiteye karşı çıkan yetkililer' diyen vatandaşlar, ''Erzin'e gelen 800 öğrenci aylık 500 TL harcasa, toplam 400 bin TL aylık Erzin'in kazanacağı para. Buna karşı çıkan yetkilileri kınıyoruz. Buna karşı çıkmayan yetkilileri de göreve çağırıyor, bu durumun düzeltilmesini istiyoruz'' dediler.

ERZİN'İ SEVEN YETKİLİLER GÖREVE!

Türkiye narenciye ihracatının yüzde 20'lik bölümü karşılayan ve her alanda gelişmek isteyen Erzin, bazı yetkililerin sorumsuzlukları yüzünden geri plana itiliyor. Erzin Meslek Yüksekokulu (MYO) binasının Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun bulunduğu binaya taşınmaması, ilçe halkının tepkisini çekiyor. Yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar, ''Biz Erzin'liler olarak bu taşın altına elimizi koyarız. Karşı çıkanlar oturdukları koltuklarda ebedi değildir. Biz bu işe karşı çıkmayan, Erzin'e 800 öğrencinin gelmesini, Erzin'in gelişmesini isteyen yetkilileri bir an önce göreve davet ediyoruz''

KORKUTATA ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU NEDEN KAPANDI?

Erzin Belediyesi yanında bulunan Osmaniye Korkutata Üniversitesi (OKÜ) Erzin Meslek Yüksekokulu, bir süre önce tabelası indirilerek kapatıldı. Üniversite öğrencilerinin eğitim göreceği bina, kız öğrenci yurduna dönüştürüldü. Erzin'li vatandaşlar, yüksekokul binalarının kapatılmasına anlam veremediklerini ifade ettiler.

UĞUR EKİZ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ BİNASI CUMHURİYET'E TAHSİS EDİLSİN!

İsalı Mahallesi mezarlığı yakınlarında inşaatı süren Şehit Uğur Ekiz Endüstri Meslek Lisesi binası önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Binanın tamamlanmasıyla meslek lisesi, Yeşilkent Anadolu Lisesi'ne ait eski binadan İsalı Mahallesindeki yeni binasına taşınacak. Erzin'li vatandaşlar da Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun, endüstri meslek lisesinden boşalacak binaya taşınmasını istiyor. Cumhuriyet İlköğretim Okulu binasının ise üniversiteye çevrilmesini isteyen vatandaşlar, bu konuda yetkililerden yardım bekliyor.

MEVCUT BİNA DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKTI!

Hatay'ın çok tıklanan görüntülü haber merkezi Haber Erzin'in edindiği bilgiye göre, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Erzin Meslek Yüksekokulu'nun mevcut binasının sağlam olmadığı ortaya çıktı. Yetkililerin İstiklal Mahallesi İstasyon Caddesi'nde Erzin Belediyesi karşısında bulunan yüksekokul binasının üzerine 3'ncü bir kat çıkma düşüncesi üzerine binada inceleme yapıldı. Yapılan incelemenin sonucu olarak Erzin MYO binasının sağlam olmadığı, herhangi bir depremde yıkılma riski taşıdığı tespit edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erzin Meslek Yüksekokulu Binası Depreme Dayanıksız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement