Erzin MHP'de Rifat Kuşçu Dönemi - Son Dakika
Güncel

Erzin MHP'de Rifat Kuşçu Dönemi

Erzin MHP\'de Rifat Kuşçu Dönemi

MHP Hatay'ın Erzin ilçe teşkilatının olağan kongresi tamamlandı.

27.02.2012 08:32

150 oy alan Rifat Kuşçu, kongrede ikinci kez başkan seçildi.

MHP Erzin teşkilatının olağan kongresi İlçe Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Kongreye MHP Milletvekili Şefik Çirkin, MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, MHP Milletvekili Aday Adayı Türksam Başkanı Celalettin Yavuz'un yanı sıra parti delegeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede mevcut ilçe başkanı Rifat Kuşçu ile Emekli Yüzbaşı Mutlu Karayalçın yarıştı.

Kongrede konuşan MHP'li Milletvekili Aday Adayı Celalettin Yavuz, partinin iktidar hayalinin gerçekleşeceğini ifade etti. 'Gençlerimize yönetimlerde yer verelim, onların önünü açalım' diyen Yavuz, "Parti yöneticilerine büyük bir görev düşüyor. MHP'nin iktidar hayali var. Bu hayalin gerçek olabilmesi için daha fazla insana gidilecek, daha fazla insan kucaklanacak. Daha fazla insanı bu kutlu çatı altında buluşturacağız. Rahmetli Başbuğ'umuzun bize bıraktığı bu emaneti en düzgün, güzel şekilde korumalıyız." ifadelerini kullandı.

Kongrenin barış ortamı içerisinde geçmesini dileyen MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, bu kongrenin MHP'nin iktidara atılan adımı sayılması gerektiğine vurgu yaptı. MHP'nin barışçıl bir parti olduğuna değinen Çirkin, "Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) asla bir mezhep çatışmasından yana değildir. Eğer bir zulüm varsa MHP asla zulümden yana değildir. Türkiye'nin daha refah ve daha huzurlu olabilmesi için MHP'ye ihtiyaç vardır. Kongremizden kim başkan olursa olsun MHP'nin iktidara yürüyüşüne güçlü adımlarla destek olacak birisi olsun. Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

MHP'li Vekil Çirkin, "Genelkurmay Başkanı tutuklu. 50 muvazzaf asker ve general tutuklu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'nın müsteşarı. Eğer yasa çıkmazsa bu teşkilatın müsteşarı da yakalanacak ifade verecek ve eski müsteşar da ifade verecek, belki de tutuklanacak. Bunların hukuki işlemlerini yürüten savcı ve hakimler, onlarda görevlerinden alınıyor. Bunların istihbarı savcı ve hakimleri, soruşturma bilgisini getiren polis ve polis müdürleri onlarda hemen görevden alınıyor, sürgün ediliyor." diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye'nin dış politikasını da eleştiren MHP'li Milletvekili Çirkin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na sert sözlerle yüklendi. Suriye Ulusal Konsey Başkanı'nın da yer aldığı toplantıyı hatırlatan Çirkin, "Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Bakan Davutoğlu'nun da bulunduğu toplantıda 'Suriye'deki Kürt özel bölgesini vereceğiz' dedi. Ve Davutoğlu'da o toplantıda. Şöyle bir bakalım, One Minute laflarıyla yerel seçimleri, genel seçimleri geçiren anlayışa. İsrail düşmanlığını siyasetinin en ön plana koyarak milleti uyuşturan, kandıran ahlak dışı, kayıt dışı siyasetin sahiplerine bakmak gerekir. Ortadoğu'da İsrail'e, Siyonizm'e karşı ilkeli duruşuyla beraber mücadele eden bir tek Arap devleti vardır o da Suriye'dir. Kalan Arap devleri şöyle ya da böyle İsrail'in kucağında oturmaktadır.'' ifadelerini kullandı.

150 OYLA KUŞÇU BAŞKAN SEÇİLDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun şeffaf sandığının kullanıldığı oylama oluşturulan iki farklı kabinde gerçekleşti. Delegelerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede 150 oyla Rifat Kuşçu yeniden başkan seçildi. Kuşçu'nun rakibi Mutlu Karayalçın ise 47 oy alabildi. Partililere teşekkür eden MHP İlçe Başkanı Rifat Kuşçu, "Yapılan oylamanın sonucunda önemli bir sorumluluk verildi. MHP'nin iktidar yürüyüşünde mücadeleye devam edecek, partimizin en iyi yerlere gelmesi için çalışacağız." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erzin MHP'de Rifat Kuşçu Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement