Erzurum'da Nanoteknoloji Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Nanoteknoloji Konferansı Düzenlendi

Erzurum\'da Nanoteknoloji Konferansı Düzenlendi

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde 200'ü yabancı 800 akademisyenin katıldığı, 9. Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı düzenlendi.

26.06.2013 10:46  Güncelleme: 10:57

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde 200'ü yabancı 800 akademisyenin katıldığı '9'uncu Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı (NANOTR-9)' düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul, "Geleceğimizin teknolojisi nano'ya sahip olamayan ülkeler sıkıntı yaşar" dedi.

Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde NANOTR-9 konferansı nedeniyle kurulan stantlarda nanoteknoloji ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Konferansı düzenleyen Atatürk Üniversitesi Mühenislik Fakültes Elektrik ve Elektonik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul, nanoteknolojinin gelecekte çok konuşulacağını bildirdi.

Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul, "Gelişmiş ülkelerde nanoteknoloji için bilimadamları yetiştiriliyor. Bizim bu konuda biraz eksikliğimiz var. Bu işi yapacak insanların sayısı artınca dünyada iyi bir seviyeye ulaşabiliriz. Konferansa katılım çok yüksek. Irak, Libya, Arabistan, Malezya, Amerika ve Avrupa ülkelerinin hemen hepsinde katılım var. Nanoteknoloji, bir boyutu yüz nanometreden daha küçük olan teknolojiden oluşur. Geleceğimizin teknolojisi nano'ya sahip olamayan ülkeler sıkıntı yaşar. Ülkemizin de nanoteknoloji ürünleri üretmesinde söz sahini olması gerekiyor" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Nanoteknoloji Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement