Eski Milli Futbolcu Fevzi'nin Cezaevine Konulması - Son Dakika
Güncel

Eski Milli Futbolcu Fevzi'nin Cezaevine Konulması

Eski Milli Futbolcu Fevzi\'nin Cezaevine Konulması

Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Başkanı Özen: "Beşiktaşlı kaleci Fevzi gibi binlerce babanın da özgür kalacağı günleri sayın bakanımızdan bekliyoruz"

15.11.2013 10:10

Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen, nafaka parasını ödeyemediği için cezaevine giren eski milli futbolcu Fevzi Tuncay gibi binlerce babanın mağdur olduğunu, bu konuda yasal düzenleme istediklerini bildirdi.

Özen, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de bir aile kanununun bulunmadığını, yasalarda kadına karşı erkeği koruyan tek bir maddenin olmadığını savundu. Erkeklerin kadına karşı üçüncü sınıf varlık muamelesi gördüğünü iddia eden Özen, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Tüm yasalarımız pozitif ayrımcılık adı altında kadınların lehine yorumlanmaktadır. Kanunlarımızda nafakayla ilgili herhangi bir düzenleme yer almadığından mahkemeler erkeklerin ödeyemeyeceği kadar yüksek nafakalara hükmetmektedirler. Bunun son örneği bugün basında yer almıştır. Daha  öncede nafakayı ödeyemediği için bir baba İzmir Karşıyaka Ziraat Bankası şubesini, diğer bir baba da Osmaniye PTT şubesini soymaya kalkışmıştır. Türk erkeği yasal iç güveysi haline getirilmiştir. Bir kalecinin de 150 bin lira nafaka ödemesi hangi mantıkla bağdaşmaktadır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin ile son görüşmemizde bu konularda da düzenleme yapılacağı sözünü vermiştir. İşsizlik durumunda nafaka ödenmemesi halinde hapis cezası kalkacaktır. Yasanın bir an önce çıkarılarak Beşiktaşlı kaleci Fevzi gibi binlerce babanın da özgür kalacağı günleri sayın bakanımızdan bekliyoruz."

Beşiktaşlı eski milli kaleci Fevzi Tuncay, boşandığı Eylem Çukuryurt'a 150 bin liralık nafaka ve boşanma tazminatının taksidini ödemediği için hakkında verilen 3 aylık hapis cezası nedeniyle dün İzmir Adliyesi'ndeki polis merkezine teslim olmuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Milli Futbolcu Fevzi'nin Cezaevine Konulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement