Eskişehir'deki Büyükşehir Belediyesi Operasyonunda Serbest Kalanların Sayısı 7 Oldu - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'deki Büyükşehir Belediyesi Operasyonunda Serbest Kalanların Sayısı 7 Oldu

Eskişehir\'deki Büyükşehir Belediyesi Operasyonunda Serbest Kalanların Sayısı 7 Oldu

Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi'nde Cumhuriyet Savcılığının ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan 22 kişiden, aralarında Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Erdin Erol'un da bulunduğu 7 kişi...

29.01.2013 13:06

Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi'nde Cumhuriyet Savcılığının ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan 22 kişiden, aralarında Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Erdin Erol'un da bulunduğu 7 kişi Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Büyükşehir belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e destek vermek için yarın Eskişehir'e gelecek.

CHP'li Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri dün sabah erken saatlerde, aralarında Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreteri, genel sekreter yardımcısı, İmar ve Zabıta daire başkanlarının da bulunduğu 21 kişiyi gözaltına alındı. Evlerinde bulunmayan 2 kişiden 1'i dün akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. İl dışına olan 1 kişinin ise henüz Emniyet Müdürlüğü'ne gitmediği öğrenildi.

ESKİ GENEL SEKRETER SERBEST

Gözaltında olan 22 kişiden 5'i dün öğleden sonra, aralarında Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Erdin Erol'un da bulunduğu 2 kişi de gün gece serbest bırakıldı. Erdin Erol'un daha önce geçirdiği trafik kazasına bağlı olarak sağlık sorunları nedeniyle cumhuriyet savcılığının talimatıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Gözaltında olan 15 kişinin sorgulamaları devam ediyor.

KILIÇDAROĞLU DESTEK İÇİN GELİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partili Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e destekte bulunmak amacıyla yarın Eskişehir'e geleceği bildirildi.

Bu arada Yılmaz Büyükerşen'e destek için dün Eskişehir'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Turgut Dibek, Ali Rıza Öztürk, Uğur Bayraktutan ve Ali Öztuna, dün akşam Atatürk Stadyumu'nda oynanan Eskişehirspor- Orduspor maçını izledikten sonra Ankara'ya döndü. Maç sırasında Atatürk Stadyumu'nu açık tribününde taraftarlar Yılmaz Büyükerşen için 'Adı Yılmaz, Kendi Yılmaz, Bizi Kimse Yıldıramaz' yazılı pankart açtı. Pankart, kısa süre sonra polisler tarafından kaldırıldı.

BAŞSAVCILIK ADLİYE SİTESİNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı da Eskişehir Adliyesi'nin resmi sitesinde 'Basın açıklaması' adı altında açıklamada bulundu. Açıklamada soruşturmanın Porsuk Çayı çevre düzenlemesi, Kentsel Gelişim Projesi ve Masal Dünyası ile ilgili yapılan işlerde ihaleye fesat karıştırmak iddialarıyla ilgili olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"26.05.2010 tarihinde bir kısım müştekiler vekilinin Cumhuriyet Başsavcılığımıza vermiş olduğu şikayet dilekçesinde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ihalesi yapılan Porsuk Çayı ve muhtelif kanallarda düzenlemeler yapım işi, masal dünyası yapım işi ve Eskişehir kentsel gelişim projesi yapım işi ihalelerinde, ihalelere fesat karıştırıldığı, kamu zararına neden olunduğunun iddia edildiği, konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca hassas bir çalışmanın yürütüldüğü ve çalışmalarda sona doğru yaklaşıldığı, bu süreç içerisinde soruşturma ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca bilirkişi görevlendirmesi yapıldığı, bilirkişilerce iddiaya konu ihale dosyalarının ve ihale sürecinden sonraki işlemlerin incelendiği, sonuçlarının Cumhuriyet Başsavcılığımıza sunulduğu, bilirkişi raporları doğrultusunda konunun hassasiyetle araştırılması, gerekli ifade ve beyanların alınabilmesi için Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne talimat verildiği, 28.01.2013 tarihinde Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğünce T.G.G., M.R.E., S.A., G.G., N.Z., R.O.T., E.Ş., A.D., Z.H.K., H.T., D.G., T.V., Y.K., K.O., H.D., R.B., A.F.B., A.Ü., Z.K., E.E., N.H., E.K., M.E. isimli 23 kişinin ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı." - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'deki Büyükşehir Belediyesi Operasyonunda Serbest Kalanların Sayısı 7 Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement