Evinizi Gül Bahçesi Yapın - Son Dakika
Güncel

Evinizi Gül Bahçesi Yapın

Evinizi Gül Bahçesi Yapın

Ramazan coşkusunu ilçenin her bir noktasına yayan Kartepe Belediyesi ramazan ayının 17.gününde de Acısu halkı ile aynı sofrayı paylaştı.

26.07.2013 16:11

Kartepe Belediyesi'nin ramazan etkinliklerine konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yaza Sıtkı Aslanhan, iş işten geçmeden yavrularınızı kucaklayın diyerek, "Başkalarının, hainlerin çocuklarınızla ilgilenmesine müsaade etmeyin. Evinizi gül bahçesine çevirin, şu lanet olası televizyonları kapatın, ailenize vakit ayırın" dedi.

Acısu'daki ramazan eğlence programı Kartepe Belediyesi tarafından yapılan Fatih Sultan Mehmet Gençlik Parkı yanındaki alanda düzenlendi. Nostaljik rüzgarların estiği iftar programına Acısu halkı yoğun ilgi gösterdi. Ak Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu'nun da hazır bulunduğu ramazan eğlence programında minikler sergilenen gösterilerle oldukça neşeli bir gün yaşama imkanı buldular.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve eşi Nurten Karabalık'ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programı öncesi vekil Baştopçu, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ve teşkilat mensupları ile ilçe halkıyla buluşturuldu. Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunan Vekil Baştopçu ve başkanlar daha sonra iftar sofrasında Acısu halkı ile birlikte oruçlarını açtılar. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve iftar duası ardından mübarek günleri birlik ve beraberlik içinde idrak etmenin mutluluğunu yaşamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Acısu halkının Kadir gecesi ve bayramlarını da şimdiden kutladı.

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu da,"Ramazanı şerifinizi kutluyorum. Rabbim kadir gecesine eriştirsin arkasından da bayrama eriştirsin diye niyaz ediyorum. Sizler bu güzellikleri yaratanlarsınız. Yıllar önceki Kartepe'yi düşündüğümüzde bir de şimdi ki Kartepe'yi düşündüğümüzde, daha doğrusu eski beldelerimizi düşündüğümüzde nereden nereye geldiğimizi görüyoruz. O nedenle ne kadar şükretsek azdır.

Nice nice ramazanlara hayırlarla, güzelliklerle kavuşmayı niyaz ediyorum. Ve şunu açık ve net olarak söylüyorum, ülkemiz her geçen gün iyiye ve güzele gidiyor. Endişe edilecek hiçbir şey yok. Gayet tabii ki problemlerimiz var, bu problemleri çözmeye tüm gücümüzle gayret ediyoruz ve çözüyoruz da. Sizler bizim en büyük destekçimizsiniz. Sizler olmasaydınız zaten bizlerde bu sıralarda, buralarda olamazdık" dedi.

Ramazan sohbetinde sahneye çıkan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yaza Sıtkı Aslanhan da, "Her gün gazetelerde, televizyonlarda, etrafımıza şöyle bir baktığımız zaman gençliğin nereye gittiğini sorguluyoruz. Geçen bir iş adamı grubuna seminer verirken dedim ki, 'Kıymetli iş adamları sağ olsun çalışıyorsunuz gece gündüz para kazanıyorsunuz ama evi ihmal etmeyin, eşinizi, çocuklarınızı ihmal etmeyin. Bakın siz onları en güzel okullara gönderiyorsunuz, en güzel ayakkabıları, cep telefonları alıyorsunuz en güzel alışveriş merkezlerinde en güzel imkanları sunuyorsunuz ama onları parayla yetiştiremeyeceğinizin farkına varın. Yarın öbür gün o koca koca mağazalarınızın camlarını indirenler, sizin evlerinizdeki çocuklarınız olabilir. Evinizin içerisindeki o çocuklar yarın sizin dükkanlarınızı başınıza yıkabilirler' dedi".

Aslanan, "Bizim kontrolümüz dışında, başkalarının kendi emelleri uğruna kullanabilecekleri bir gençlik yetişiyor ama maalesef biz farkında değiliz. Geçenlerde bir anket yayınlandı, Türkiye'de anne babalar çocuklarıyla haftada 24 dakika iletişim kuruyor. Doğru düzgün sağlıklı bir iletişim yok. Siz çocuklarınızla uğraşmazsanız başkaları sizin çocuklarınızla uğraşıyor, yoldan çıkartıyor. Bütün oyunlar bu ülkede çocuklarımızı bizim elimizden çalmak, kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmak için. Bu milletin aile hayatını yok etmek üzere kurulu. Çocukların en kıymetli hazineleridir anne, babaları. Başını eğmeyen, haksızlık karşısında susmayan ama büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi besleyen, vatanı, milleti için yeri gelince canını verecek yiğitler, genç kızlar yetiştirmenin derdine düşün. İş işten geçmeden yavrularınızı kucaklayın. Başkalarının, hainlerin çocuklarınızla ilgilenmesine müsaade etmeyin. Evinizi gül bahçesine çevirin, şu lanet olası televizyonları kapatın, ailenize vakit ayırın. Yavrularınızın gözünün içine bakın, okullarına gidin, öğretmenleriyle konuşun. Çocuğunuz, kimlerle arkadaşlık yapıyor, kimlerle beraber, ne yapıyor, ne ediyor. Şu yaz ayı ne olur çocuğunu yaz kursuna göndersen. Rabbim çocuklarınızla beraber sevgi dolu bir hayat nasip etsin. Rabbinize yavrularınız için dua edin" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Evinizi Gül Bahçesi Yapın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement