Fakir Fukaranın Mağazası - Son Dakika
Güncel

Fakir Fukaranın Mağazası

Fakir Fukaranın Mağazası

Giderek ağırlaşan yaşam şartları Şanlıurfa'da dar gelirli vatandaşları ikinci el kıyafetlerin satışa sunulduğu tezgahlara yöneltti.

08.01.2015 13:08

Dört kişilik bir hane için açlık sınırının bin 283, yoksulluk sınırının ise 4 bin 57 lira olduğu Türkiye'de asgari ücret yüzde 6'lık yeni zamla net 950 liraya yükselirken, artan hayat pahalılığı vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Geçim sıkıntısı altında ezilen dar gelirli vatandaşlar son dönemlerde tezgah sayıları artan ikinci el eşyalara yönelirken, satışların kış ayların da daha da yoğunlaştığı öğrenildi.

Şanlıurfa'da 15 yıldan bu yana seyyar satıcılık yapan Ahmet Toprak, son dönemlerde ikinci el ürünlere rağbetin arttığını söyledi.

Mağazalarda fiyatı 100 ile 200 TL arasında değişen ceket, mont, kaban ve hırka gibi giysilerin ikinci el ürünlerini 40-50 TL'den sattığını belirten Toprak, "Kıyafetini mağazadan alamayan fakir fukaralar gelip bizden ikinci el elbise alıyorlar. Tezgahımda Avrupa ceketleri de var. Fakir fukara bundan faydalanıyor. Seyyar satıcı olduğum için sürekli olarak dolaşıp satabiliyorum ama genelde eski hal pazarı tarafında satışlarımız oluyor. Bu elbiseleri daha çok dar gelirli vatandaşlar ve köylü kesimi alıyor. 150 TL civarında mağazada satılan bir ceketin ikinci elini ben 40-50 TL'ye satıyorum. Bende 7 çocuk babasıyım ailemin geçimini bu işten kazandığım parayla yapıyorum" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Fakir Fukaranın Mağazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement