Gazeteci Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Son Yolculuğuna Uğurlandı

Gazeteci Son Yolculuğuna Uğurlandı

İzmir'de, yılbaşı akşamı geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren gazeteci Fethi Doğan Öner için çalıştığı Yeni Asır Gazetesi önünde cenaze töreni düzenlendi.

02.01.2013 14:53

İzmir'de, yılbaşı akşamı geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren gazeteci Fethi Doğan Öner için çalıştığı Yeni Asır Gazetesi önünde cenaze töreni düzenlendi. Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı; 'En zor haberimizi yapıyoruz' dedi.

İzmir medyası bugün en zor görevlerinden birini yerine getirdi. Yeni Asır Gazetesi çalışanları ve İzmirli gazeteciler, meslektaşları Fethi Doğan Öner için son görevlerini yerine getirdi. Yılbaşı akşamı ailesi ile birlikte yeni yıl kutlamalarına giderken geçirdiği trafik kazasında ölen Yeni Asır Gazetesi Spor Servisi'nde sayfa sekreteri olarak çalışan sarı basın kartı sahibi gazeteci Fethi Doğan Öner (36) için, çalıştığı gazete önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı ile Doğan'ın kardeşleri ve meslektaşları katıldı. Cenaze töreninde konuşan Başkan Sertel, kazadan yaralı kurtulan Öner'in eşi ve oğluna cemiyet ve Yeni Asır Gazetesi olarak sahip çıkılacağını belirtti.

Ölümlerin genç olunca acılarının da büyük olduğunu anlatan Sertel;

sözlerini şöyle sürdürdü: "Meslektaşımız Doğan, camiada sevilen ve sayılan isimlerdendi. Öyle de kalmaya devam edecek. Çok geç ve genç tanıdığım meslektaşımızın isminin yaşatılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Böyle kazalar olmasın. Allah herkese sıralı ölüm versin. Yattığı yer cennet olacaktır. Çünkü kimseye kötülüğü dokunmayan biriydi."

Medya sektörü olarak 2013 yılına talihsiz bir giriş yaptıklarını belirten Sertel, Ankara'da evininin banyosunda düşerek geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Ümit Enginsoy'un vefatından da üzüntü duyduğunu ve her iki aileye de sabırlar temennisinde bulunduğunu belirtti.

Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı da en zor haberi yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi: "2013'e çok acı bir olayla girdik. Arkadaşımızı, kardeşimizi kaybettik. Gazetecinin ışığı, yaptığı haberler, çektiği fotoğraflar ve yaptığı sayfalar ve Doğan'ın da ışığı bu. Anıları ve ışığı ile birlikte bundan sonra kalemlerimizi, objektiflerimizi aydınlatacaktır. En zor haberimizi yapıyoruz. Sözün bittiği yer burası."

Öner'in uzun yıllar çalıştığı birçok basın mensubu arkadaşı da cenaze töreninde gözyaşları içinde mesailerini icra etti. Öte yandan Öner'in eşi Nesrin ve 10 yaşındaki oğlu Yiğit'in de hastanede tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Fethi Doğan Öner, Hatay Çifte Minare Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra Buca Kaynaklar'da toprağa verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement