Gaziantep Stadyumu'nun Temelini Üç Bakan Birlikte Attı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Stadyumu'nun Temelini Üç Bakan Birlikte Attı

Gaziantep Stadyumu\'nun Temelini Üç Bakan Birlikte Attı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye'nin dört bir yanında başlattığı yatırım hamlesi arasında yer alan 33 bin kişilik Gaziantep Stadyumu'nun temelleri atıldı.

31.08.2013 12:07

Gaziantep tarihinin en büyük spor tesisi olan Gaziantep Stadyumu'nun temelleri atıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı temel atma törenine Gaziantepliler büyük ilgi gösterdi. Beylerbeyi bölgesinde yapılacak olan stadyumun temel atma töreninde konuşan Bakan Kılıç, bu tesisin güneydoğunun parlayan yıldızı Gaziantep'i spor kentine dönüştüreceğini ifade etti. Gazianteplilerin bu stadyuma mutlaka sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Bakan Kılıç, "Gaziantep Stadyumu aynı zamanda Gaziantepspor için de yeni bir gelir kaynağı olacak. Stadyum, kentin yeni bir gelişim sahasında, Şehitkâmil ilçesi sınırları içerisinde yepyeni bir kentsel dönüşüme ön ayak olacak, liderlik edecek." dedi.

Törende konuşma yapan Bakan Fatma Şahin stadyum yatırımı ile Gaziantep'i markalaştırdıklarını ve burada temelleri atılacak tesislerin her anlamda mükemmel olduğunu kaydetti. Bakan Cevdet Yılmaz ise "Büyük yatırımlarla sosyal alanlara, spora ve gençliğe yapılan yatırımlarla Gaziantep, ekonomideki başarısını bu alanlarda da gösterecektir." dedi. Konuşmaların ardından üç bakan temel atma törenini gerçekleştirdi. Törene bakanların yanı sıra Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ilçe belediye başkanları, iş adamları ve çok sayıda sporcu katıldı.

33 bin 200 koltuk kapasiteli Gaziantep Stadyumu toplam 120 bin metrekarelik kapalı kullanım alanına sahip olacak. Stadyum ihtiyaç halinde 40 bin 200 seyirci kapasitesine kadar çıkabilecek. 110 milyon TL'ye mal olacak projede stadyumun yanı sıra birçok spor salonu yer alacak. Minder sporları için 6 adet spor salonu, soyunma odaları, antrenman odaları, 3 adet restoran, katılımcılar için uygun kabul salonları, localar, sağlık köşesi, revir, mescit gibi birçok üniteyi bünyesinde barındıracak. Tribünlerde engelli seyirciler ve refakatçiler için özel tasarlanan bölümler olacak. Yaklaşık 18 bin araçlık büyük bir otoparka sahip olan stadyum UEFA standartlarında ısıtma ve aydınlatmaya sahip olacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç stadyumun açılışının ardından Şahinbey ilçesindeki gençlik merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Bakan Kılıç ailelerden çocuklarını gençlik merkezlerine göndermelerini isteyerek "Yolu gençlik merkezlerinden geçenler polis araçlarını ateşe vermez. Bu ülkenin polisine molotof kokteyli atmaz. Kamu binalarını yakmaz, yıkmaz, yağmalamaz. Bizi Sünni, Alevi diye birbirimize düşürmek isteyenler olabilir. Herkesin siyasi görüşü kendine. Yeter ki biz ortak değerlerde birbirimizi sarıp sarmalayalım." ifadesinde bulundu.

Bakan Kılıç ve beraberindeki bakanlar daha sonra programları kapsamında Şehitkamil ilçesini ziyaret etti. Burada Alleben 1'i gezen ve Alleben 2 Yüzme Havuzu'nun açılışını yapan bakanlar, Gaziantep Belediyesi'nin yaptığı işlerden memnuniyetlerini ifade etti. Alleben 1 yarı olimpik yüzme havuzunun girişinde milli yüzücüler tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Kılıç; havuzu inşaatken gelip gezdiğini ve şu an içerideki atmosfere hayran kaldığını dile getirerek "Gördüğüm o ki hem çocuklar hem aileler hayatlarından çok memnunlar." dedi. Bakanlar daha sonra Şahinbey Belediyesi tarafından hizmete hazır hale getirilen Şahinbey Köy Pazarı ve Spor ve Eğitim Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada gençlik merkezinde eğitim gören öğrencileri ziyaret eden bakanlar için kısa bir müzik dinletisi yapıldı. Bakan Fatma Şahin'in Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsüne eşlik etmesi, gençlerden büyük alkış topladı. Köy Pazarı'nı da gezen bakanlar, kendilerine ikram edilen yöresel ürünlerden tattı.

Tesis incelemeleri sırasında gazetecilerin soruları üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 26 Ağustos'ta Malazgirt'te düzenleyeceği Malazgirt Zaferi'ni anma programıyla ilgili açıklama yapan Bakan Suat Kılıç "Geçmişinden bihaber nesillerle geleceği inşa etmek mümkün değil. İstiyoruz ki; nesiller geçmişinden haberdar olsun. Geçmiş yüzyıllarını anlamayanların, gelecek yüzyıllarını sağlam temeller üzerine kurmaları mümkün değil." Türk, Kürt ve Arap'ın arasına ayrılık tohumlarının ekilmesine fırsat vermeyeceklerine değinen Bakan Kılıç, "Pazartesi günü bizim Malazgirt'ten bütün Türkiye'ye vermek istediğimiz mesaj şu: Tıpkı o gün olduğu gibi bugün de Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın kaderinin birlikte yazıldığına inanıyoruz. Aramıza hiçbir ayrılık tohumunun girmesine fırsat vermeyi düşünmüyoruz." ifadesinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Gaziantep programı ilginç bir buluşmaya da sahne oldu. Bakanlar Gaziantep'e indiği sırada, geçtiğimiz aylarda Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Ezo Gelin'in kızı Celile Bozgeyik ile karşılaştı. Hayat hikayesi ile yıllardan bu yana türkülere ve filmlere konu olan Ezo Gelin lakaplı Zöhre Bozgeyik'in kızı Celile Bozgeyik, havalimanında bakanlarla görüştü.Vatandaş olmak isteyen Bozgeyik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den yardım sözü aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep Stadyumu'nun Temelini Üç Bakan Birlikte Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement