Gönüllü Kuruluşlara Ödül - Son Dakika
Güncel

Gönüllü Kuruluşlara Ödül

Gönüllü Kuruluşlara Ödül

Demokrasi ve Hoşgörü İnisiyatifi'nin KRV'de gönüllü çalışan sivil toplum kuruluşlarına verdiği ödül, Köln'de düzenlenen törende sahiplerini buldu.

16.07.2012 12:21

Demokrasi ve Hoşgörü İnisiyatifi'nin KRV'de gönüllü çalışan sivil toplum kuruluşlarına verdiği ödül, Köln'de düzenlenen törende sahiplerini buldu. Törende, kurucuları arasında Dr.Hıdır Çelik'in de bulunduğu 'Save me' inisiyatifi de ödüle layık görüldü.

ALMANYA'da Federal Hükümet tarafından hayata geçirilen Demokrasi ve Hoşgörü İnisiyatifi'nin (BFDT) Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde gönüllü çalışan sivil toplum kuruluşlarına verdiği ödüller, Köln Belediyesi'nde düzenlenen törende sahiplerini buldu. BFDT'nin gönüllülük, somut başarı ve sürdürebilirlik kriterlerini uyum ve hoşgörü kapsamında en iyi şekilde yerine getiren 'Save me', 'Körbe für Köln', 'Jugendmigrationsdienst Köln', 'Come Together Cup', 'Begenungen 2005 e.V.', Aachen Katolik İşçiler Birliği', 'Kölner Runder Tisch' ve Experiment e.V. adlı sivil toplum kuruluşları bu yıl ödüle layık görüldü. Ödül kapsamında, kuruluşlara çalışmalarında kullanmaları için 3000 Euro'luk teşvik verildi.

ÖRNEK ALMALIYIZ

Ödül töreninde açılış konuşması yapan Köln Anakent Belediye Başkanı Jürgen Roters şunları söyledi: 'Eyaletimizde bir çok kuruluş hoşgörü ve uyum konulu çalışmalar yapıyor. Bugün burada bu görevi en iyi şekilde yürüten ve hepimizin örnek alması gereken kuruluşların çalışmalarını taçlandırmak için buluştuk. Köln'ün bu ödül törenine ev sahipliği yapması sevindirici. Çok kültürlü kentimizde karşılıklı saygı ve dayanışmayı esas alan insanların değerli çalışmaları da bu törende ödüllendirilmesi ayrıca sevinç kaynağı oldu. Bu kıymetli çalışmaların gelecekte de sürdürülmesini umuyorum. Bu bağlamda kent yönetimi olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazırız.'

MÜLTECİLERE YARDIM EDİYORLAR

BFDT'nin ödülüne layık görülen Bonn merkezli "Save Me - Mültecileri Koruma İnisiyatifi" kurucularından Dr. Hıdır Çelik, mikrofonumuza şunları söyledi: "Ülkelerini terk etmek zorunda kalan insanların ve uluslararası mülteci kriterlerini dolduranların Almanya'ya getirilmesini sağlamak, sonra da uyum kursları gibi yöntemlerle topluma kazandırılması için çalışıyoruz. Bunların arasında özellikle tek başına çocuk yetiştirmek zorunda kalan anneler, veliler olamayan çocuklar ve hasta insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnisiyatifimiz 2009 yılında kurulduğundan bu yana NRW'de yaklaşık 500 mülteci aileye yardımcı oldu. Bu ödülden elde ettiğimiz kaynak ile gönüllü çalışanlarımızın mülteci ailelerine yardımcı olurken masraflarını karşılayacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gönüllü Kuruluşlara Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement