Görevden alınan belediye başkanı bisikletiyle yollara düştü ESKİŞEHİR - Son Dakika
Güncel

Görevden alınan belediye başkanı bisikletiyle yollara düştü ESKİŞEHİR

Görevden alınan belediye başkanı bisikletiyle yollara düştü ESKİŞEHİR

Görevden alınan belediye başkanı bisikletiyle yollara düştü ESKİŞEHİR

18.09.2013 17:20

Görevden alınan belediye başkanı bisikletiyle yollara düştü - ESKİŞEHİR

Görevden alınan belediye başkanı bisikletiyle yollara düştü

- Bursa'nın Gemlik ilçesinde belediye başkanı iken "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle hakkında devam eden soruşturma kapsamında görevinden alınan ve dün bisikletiyle İnegöl'den yola çıkan Fatih Mehmet Güler, Eskişehir'e ulaştı

BURSA (AA) - Bursa'nın Gemlik ilçesinde belediye başkanı iken "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle hakkında devam eden soruşturma kapsamında görevinden alınan ve dün bisikletiyle İnegöl'den yola çıkan Fatih Mehmet Güler, Eskişehir'e ulaştı.

Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, yazdığı mektubu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırmak üzere 18 Ağustos'ta bisikletiyle Gemlik'ten Ankara'ya gitmek üzere yola çıktığını ancak İnegöl ilçesine geldiğinde Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile görüştükten sonra bu yolculuğunu ertelediğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan 2 ay daha görevinden uzaklaştırıldığı bilgisini aldığını anlatan Güler, dün bisikletiyle İnegöl'den yeniden yola çıktığını dile getirdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'le görüşmek üzere, Belediye binası önüne gelen Güler, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, "Hukuksuz olarak görevden uzaklaştırdım. Uzaklaştırma gerekçesi olarak, hakkımda açılan davalar gerekçe gösterildi ama ben bu davalar nedeniyle tutuklu bile kalmadım, hakkımda bir mahkumiyet dahi yok" dedi.

"Gemlikten bisikletle yola çıkarak, Ankara'da Başbakana bir mektup ileterek, derdimi anlatmaya çalışıyorum" diyen Güler, mektubunda, uzun süre tutuklu kalan belediye başkanlarının göreve iade edildiği halde kendisinin neden iade edilmediğini sorduğunu ve adalet talep ettiğini söyledi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde mola verdiğini aktaran Güler, "Pazartesi Ankara'da olacağım. CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'a Başbakana ulaştırmak üzere mektubumu vereceğim" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Güler, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ve Büyükerşen'le, Büyükşehir Belediye binasında basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görevden alınan belediye başkanı bisikletiyle yollara düştü ESKİŞEHİR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement