Gül'den Rektör Atamalarında Siirt Sürprizi - Son Dakika
Güncel

Gül'den Rektör Atamalarında Siirt Sürprizi

Gül\'den Rektör Atamalarında Siirt Sürprizi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 23 üniversiteye yaptığı rektör atamalarında Siirt'te sürpriz yaptı.

06.09.2012 16:21

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 23 üniversiteye yaptığı rektör atamalarında Siirt'te sürpriz yaptı. Gül, üniversitedeki seçimde 4 oy alan ve YÖK'ün listesinde üçüncü sırada bulunan Prof. Dr. Murat Erman'ı Siirt Üniversitesi'ne rektör olarak atadı.

Üniversitelerde yapılan seçimler sonrası her üniversite için YÖK tarafından belirlenen ilk 3 adayı değerlendiren Gül, 22 üniversitede YÖK'ün listesine uydu ve listede birinci sırada yer alan adayları Rektör olarak görevlendirdi. Gül'ün YÖK Genel Kurulu'nun 28 Ağustos 2012 tarihli kararıyla tespit ettiği listeye uymadığı tek üniversite ise Siirt Üniversitesi oldu.

Siirt Üniversitesi'nde yapılan seçimlerde rektörlüğe aday olan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları 26 oyla birinci, Prof. Dr. Ömer Şahin 11 oyla ikinci, Prof. Dr. Murat Erman ise 4 oyla üçüncü olmuştu. YÖK Genel Kurulu da üniversitede yapılan seçimlerin sonuçlarına uyarak Prof. Dr. Ziyadanoğlulları'nı birinci, Prof. Dr. Şahin'i ikinci, Prof. Dr. Erman'ı ise üçüncü sıraya koyarak listeyi Köşk'e göndermişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK'ün hazırladığı listeyi inceleyerek 23 üniversiteye rektör atadı. 22 üniversitede YÖK'ün listesinde birinci sırada görünen adayları atayan Gül, Siirt Üniversitesi'ne üçüncü sıradaki Prof. Dr. Murat Erman'ı atadı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gül'den Rektör Atamalarında Siirt Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement