Güzelbahçe'deki Trafik Kazası - Son Dakika
Güncel

Güzelbahçe'deki Trafik Kazası

Güzelbahçe\'deki Trafik Kazası

Güzelbahçe ilçesinde geçen yıl meydana gelen trafik kazasında, arkadaşının ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Elif Merve Neng, 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırıldı.

17.12.2012 16:30

Güzelbahçe ilçesinde geçen yıl meydana gelen trafik kazasında, arkadaşının ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Elif Merve Neng, 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırıldı.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan Elif Merve Neng (20) ve avukatı katıldı. Duruşmaya koltuk değnekleriyle gelen sanık Neng, böyle olmasını istemediğini söyledi. En yakın arkadaşını kaybettiği kazada kendisinin de yaralandığını anımsatan Neng, beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, sürücü Neng'i taksirle ölüme neden olmak suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Güzelbahçe'de 23 Aralık 2011'de meydana gelen trafik kazasında Elif Merve Neng yönetimindeki 35 AU 3966 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Gökhan İbiş'in kullandığı 35 HJB 82 plakalı otomobil çarpışmıştı. Kazada, Neng ve yanındaki arkadaşı Nil Buket Gülergin (19) ile Gökhan İbiş ve eşi Yağmur İbiş yaralanmıştı. Ağır yaralanan Gülergin, iki hafta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, açılan davada, sürücü Neng'in "taksirle bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin de yaralanmasına neden olmak" suçundan 6 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

-Genç kızın organları 5 kişiye can vermişti-

Gülergin ailesinin aldığı kararın ardından Nil Buket'in organları 5 kişiye hayat vermiş, korneaları da iki hastaya nakledilmişti.

Genç kızın ailesi ve sevenleri, "O, başka bedenleri yaşattı, biz de onu fidanlarımızla yaşatalım" çağrısıyla kampanya başlatarak Çeşme'de hatıra ormanı kurmuş ve kampanya kapsamında Ege Orman Vakfı 10 bin fidan dikmişti.

Muhabir: Gülcan Kaplan/ Tolga Albay

Yayıncı: Ahmet Ekici - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güzelbahçe'deki Trafik Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement