Avrupa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Avrupa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98'inci yıl dönümü Avrupa'nın birçok ülkesinde kutlandı.

29.10.2021 21:33  Güncelleme: 23:31

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98'inci yıl dönümü Avrupa'nın birçok ülkesinde kutlandı.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner'in ev sahipliğindeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna Ulusal Mecliste Fransa-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı ve milletvekili Stephane Teste, Fransa Stratejik ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IRIS) Genel Direktör Yardımcısı ve siyaset bilimci Didier Billion, Libya, Pakistan Azerbaycan'ın Paris'teki büyükelçileri ve Türk derneklerinin temsilcileri katıldı.

Onaner, burada yaptığı konuşmada, bu yıl Cumhuriyet Bayramı'nın Fransa ile Türkiye arasında imzalanan Ankara Antlaşması'nın 100. yıl dönümüne denk geldiğini belirtti.

Son yıllarda iki ülke arasındaki ilişkilerde zorlukların yaşandığını ancak bugün iki ülkenin birbirlerini daha iyi anladığını ifade eden Onaner, "Türkiye, dünyada ve bölgedeki öncelikleri birlikte savunmak için müttefiki ve dostu Fransa'ya güvenebilir." dedi.

Onaner, Cumhuriyet'in 98. yılını kutlamaktan onur ve gurur duyduklarını söyledi.

Bunun ne anlama geldiğinin anlatılması ve bilinmesi gerektiğini ifade eden Onaner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajının bir bölümünü okudu.

Teste, AA muhabirine yaptığı açıklamada, burada olmaktan duyduğu memnuniyet dile getirerek, "İki ülke arasındaki 5 yüzyıllık ilişkinin ötesinde, zor zamanlar da dahil diyalogla ilişkilerin güçlendirilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Teste, resepsiyona Paris'in yakınlarındaki Clichy-Sous-Bois Belediyesi Meclisi Üyesi Salih Atagan ile geldiğini ve kendisiyle çalıştığını belirterek, "Bu iki ülke arasındaki dostluğun güçlü simgesi." dedi.

Avrupa\'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement