Hain Saldırıya Çorlu'da Bayraklı Tepki - Son Dakika
Güncel

Hain Saldırıya Çorlu'da Bayraklı Tepki

Hain Saldırıya Çorlu\'da Bayraklı Tepki

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında 24 askerin şehit edilmesi, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde ev ve işyerlerine asılan Türk bayraklarıyla protesto edildi.

19.10.2011 16:50

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında 24 askerin şehit edilmesi, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde ev ve işyerlerine asılan Türk bayraklarıyla protesto edildi. Tekirdağ'da toplanan yaklaşık 200 lise öğrencisi ise ellerindeki bayraklarla sloganlar atarak saldırıyı kınadı.

Terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu Hakkari Çukurca'da 24 askerin şehit edilmesi Çorlu'da ev ve işyerlerine Türk bayrakları asılarak protesto edildi. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan belediye hizmet binasına dev Türk bayrağı astıran Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin bu hedeflerine ulaşamayacaklarını söyledi. Bu tür olayların halkı birbirine kenetleyeceğini belirten Baysan şunları söyledi:

"Bunlar bunun farkında değil. Haince saldırılar döktükleri kanlar onların boğulmasına sebep olacaktır. Buradan tüm ülkemize başsağlığı diliyorum en önemlisi bu şehitlerimizin ocaklarımıza düşen büyük bir ateş bunu nasıl ifade edilir büyük bir acı bizim Türk milleti vatandaşlarımızın böyle bir günde tepki olarak Türk bayraklarını asmalarını istiyorum."

'BENİ ASKERE ALSINLAR'

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ise saldırı kınadıklarını ifade ederek yeniden askere gitmek istediklerini söyledi. 48 yaşındaki Veli Çelik saldırıyı duyduğunda gözyaşlarına hakim olamadığını anlatarak, "Ağladık sızladık, beni çağırsınlar oraya ben gideceğim ama çağıran yok" dedi. 67 yaşındaki Yusuf Aksoy ise "Anne- babalara yazık. Devletimize sesleniyoruz çocuklarımıza sahip çıksın. Dün 5 polisimiz, bugün 24 askerimiz. Böyle bir şey olamaz. Neden hep bizim çocuklarımız ölüyor bunu merak ediyoruz" diye konuştu.

LİSELİLERİN TÜRK BAYRAKLI EYLEMİ

Tekirdağ'da ise ellerine Türk bayrakları alan yaklaşık 200 kişilik lise öğrencileri Valilik binası karşısındaki Tuğlalı Park'ta bir araya gelerek hain saldırıyı kınadı. Sloganlar atan öğrenci grubu adına açıklama yapan Namık Kemal Lisesi'nden Halil İbrahim Şentürk şehit haberleriyle sarsıldıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Dün aldığımız 5 şehit haberinin ardından bugün de 24 şehit haberiyle sarsıldık. Biz bir bütünüz. Bu ülkenin yılmaz savunucusu biz gençler bunları hiçbir zaman unutmayacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyoruz."

Açıklamanın ardından saygı duruşu yapıldı ardından da İstiklal Marşı'nı okuyan liseli grup daha sonra 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı atarak dağıldı.

MY, RY(LK/SS) - Tekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hain Saldırıya Çorlu'da Bayraklı Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement