Hastane Personeline İşaret Dili Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Hastane Personeline İşaret Dili Eğitimi

Hastane Personeline İşaret Dili Eğitimi

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'nde, işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ağız ve diş sağlığı merkezleri çalışanlarına işaret dili eğitimi verildi.

28.02.2014 13:13

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'nde, işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ağız ve diş sağlığı merkezleri çalışanlarına işaret dili eğitimi verildi. Hastane personeli bu eğitimle işitme engellilerle iletişimde engel tanımayacak.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelli bireylere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla işaret dili eğitimi düzenledi. İki grup halinde verilen eğitime birliğe bağlı hastane ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinde çalışan danışma, hasta kabul karşılama görevlisi, tıbbi sekreter, hemşire ve doktorlar katıldı. Gönüllülüğün esas alındığı eğitimde 49 personel işaret dili eğitimini tamamladı.

AEAH'de verilen son eğitimin ardından katılımcılara Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş tarafından sertifikaları verildi. Kurumlarda çalışan tüm personelin işaret dili eğitimine katılmasının önemine değinen Taş, Türkiye'deki engelli oranlarında işitme engellilerin önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi. İşitme engellilerin sağlık kurumlarına geldiklerinde sorun yaşamalarını engellemek amacıyla eğitim düzenlediklerinin altını çizen Taş, şöyle konuştu: "Bu vatandaşlarımız hastaneye geldiğinde doktorlarla, sağlık personeli arasında iletişimi sağlayacak personele ihtiyacımız var. AKHB olarak tüm kurumlarımızda hizmet veren personelimizi eğiterek işitme engellilerle sağlık çalışanlarını buluşturmak istiyoruz. Eğitimler gönüllülük esasıyla yapıldı. Bu eğitim sonunda çalışanlarımız 24 saat engelli bireylerimize hizmet verebilecek."

"SIKINTILARINI ANLAMAK ZOR"

Eğitime katılan AEAH Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Engelli Polikliniği diş hekimi Zeynep Aksel, işitme engelli çok hastası olduğunu belirterek şunları söyledi: "Onların bir sıkıntısı olduğu zaman anlamak çok zor. Hastanemizde işaret dili bilen bir kişi var. Sürekli onu çağırmak zorunda kalıyorduk. Onu bulamadığımız sorun yaşıyorduk. Bu eğitimin verildiğini duyunca kursa katıldım. Bundan sonra işitme engelli bireylerin sorunlarına daha hızlı çözüm bulabileceğim"

Kaş Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire Canan Kurubaş, zaman zaman engelli bireylerle karşılaştıklarını ve sorunlar yaşadıklarını dile getirdi. Eğitime gönüllü olarak katıldığını söyleyen Kurubaş, aldığı eğitimle işitme engellilerle çok daha kolay iletişim kurabileceğini kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hastane Personeline İşaret Dili Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement