Hatay'da 'Suriye Krizi' Paneli - Son Dakika
Güncel

Hatay'da 'Suriye Krizi' Paneli

Hatay\'da \'Suriye Krizi\' Paneli

Suriye'deki olaylardan hem ekonomik hem de sosyal anlamda en fazla etkilenen Hatay'da, Suriye'nin Hatay'a ekonomik etkilerinin ele alındığı bir panel düzenlendi.

02.11.2012 16:42

Suriye'deki olaylardan hem ekonomik hem de sosyal anlamda en fazla etkilenen Hatay'da, Suriye'nin Hatay'a ekonomik etkilerinin ele alındığı bir panel düzenlendi.

Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) tarafından Antakya'daki Anemon Otel'de düzenlenen 'Suriye Krizinin Sınır İlleri ve Türkiye Ekonomisine Etkileri ve Çözüm Önerileri' konulu panelde, Suriye'de yaşananların Hatay ve Türkiye ekonomisine zararları konuşuldu. Panelin açılış konuşmasını yapan HASİAD Başkanı Gülay Gül, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirdi. Hem ekonomik hem de sosyal anlamda Suriye'deki olaylardan en fazla Hatay'ın ve Hataylıların etkilendiğini belirten Gül, Hataylılarla Suriyelilerin ticari ilişkilerinin yanı sıra akrabalık ilişkilerinin olduğunu, Hatay'da Suriyelilerin dillerinin de konuşulduğunu söyledi.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanvekili Muharrem Yılmaz ise, Türkiye'nin kalkınmasının bölgesel kalkınmadan geçtiğine değindi. Yılmaz, "Suriye'deki olayların sınır illerine ekonomik ve sosyal etkileri son derece fazla. Dünya son yıllarda son derece hızlı bir şekilde değişiyor. Yaşadığımız küresel ekonomik kriz bunun bir göstergesidir" dedi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça da, Suriye olaylarının Türkiye'ye ve sınır illerine, özellikle Hatay'a son derece ciddi sıkıntılar getirdiğini söyledi. Sınırın hemen diğer tarafında savaş olmasına rağmen Hatay'ın normal yaşantısını sürdürdüğünü ve bunun mutluluk verici olduğunu belirten Onatça, Suriye'de gösteriler patlak verdiğinde yönetimin sert tutumunun ardından olayların başladığından ve bu boyuta geldiğinden bahsetti.

Konuşmaların ardından Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder'in moderatörlüğünde 'Suriye Krizinin Sınır İlleri ve Türkiye Ekonomisine Etkisi ve Çözüm Önerileri' paneline geçildi. Panelde Suriye'nin Hatay'a ekonomik anlamda verdiği zararlardan bahsedildi ve katılımcıların soruları cevaplandırıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hatay'da 'Suriye Krizi' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement