Dicle'deki 3 HES Projesi İptal Oldu - Son Dakika
Güncel

Dicle'deki 3 HES Projesi İptal Oldu

Dicle\'deki 3 HES Projesi İptal Oldu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nca da onaylanan 3 HES projesi, projeyi yapacak firmaların vazgeçmesi nedeniyle iptal edildi.

09.03.2015 11:56  Güncelleme: 12:55

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, Diyarbakır'da Dicle Nehri üzerinde yapılacak olan ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nca (EPDK) da onaylanan 3 HES projesi, projeyi yapacak firmaların vazgeçmesi nedeniyle iptal edildi.

DİYARBAKIR'DAKİ STK'LAR TEPKİ GÖSTERMİŞ, DEVREYE HDP'Lİ TAN GİRMİŞTİ

Diyarbakır'daki STK'lar, Dicle Nehri'nin 90 kilometre üzerinde yapılacak olan 3 HES projesinin suyu kurutacağını belirterek, olaya tepki göstermiş ve HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile görüşmüşlerdi.

İPTAL KARARI OLUMLU KARŞILANDI

Yapılması halinde tarihi Diyarbakır surlarının Uluslararası UNESCO Kültürel Mirası listesine adaylık sürecini de olumsuz etkileyeceğini savunan Diyarbakır İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Turan Kapan, HES'lerin iptal edilmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dicle'deki 3 HES Projesi İptal Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Mirza: Çok iyi 22 3 Yanıtla
  • bakur: firmalar neden caydı acaba yoksa pkk kulaklarını çekmiş olmasın yoksa kimse kolay kolay rant kapısını bırakmaz 16 3 Yanıtla
  • JANA DILA: OY XWEDÊ ÇIKAS AMEDA MIN ŞİRİNE 14 3 Yanıtla
  • İskenderun: Ne oldu karadenizin güzelliklerini heba edip hes yapmak isteyenler diclenin uygun ortamından neden vaz geçtiler acaba ortaklardan itirazmı geldi. 11 4 Yanıtla
  • dellen: ads ulan 2 0 Yanıtla

Advertisement