Hürriyet Treni Gaziantep'te - Son Dakika
Güncel

Hürriyet Treni Gaziantep'te

Hürriyet Treni Gaziantep\'te

Hürriyet Gazetesi'nin TCDD işbirliğiyle yola çıkan 'Hürriyet Hakkımızdır Treni', Gaziantep'te 19 Mayıs Bayramı coşkusuyla karşılandı.

19.05.2011 16:50

Hürriyet Gazetesi'nin TCDD işbirliğiyle yola çıkan 'Hürriyet Hakkımızdır Treni', Gaziantep'te 19 Mayıs Bayramı coşkusuyla karşılandı.

Treni Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'nın yanısıra, Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, CHP Gaziantep milletvekilleri Akif Ekici ve Yaşar Ağyüz, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Dr. Asım Güzelbey, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Mehmet Taşdöğen, Şehitkamil Belediye Başkanı Ak Partili Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Tahmazoğlu, Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, CHP İl Başkanı Ali Peri, MHP İl Başkanı Tayfun Aygın, HAS Parti İl Başkanı Semih Simitçi'nin yanısıra milletvekili adayları ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in ziyaretine dost şehir Almanya'nın Ludwighafen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Eva Lahse, belediye yetkilileri, Almanya'da yaşayan Türk işadamlarıyla çok sayıda öğrenci de katıldı. Başkan Güzelbey ve Alman konuklar, DASK'ın deprem similüsyonu sırasında önce korku dolu anlar yaşadı, ardından kahkahaya boğuldu. Güzelbey ve konukları, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Herkes İçin Futbol standında minyatür kaleye gol atma girişimleri ise başarısızlıkla sonuçlandı.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Hürriyet'in önemli bir gazete olduğunu belirterek, "Hürriyet Treni'nin yine Gaziantep'i ziyaret etmesi bizi çok memnun etti. Çünkü, bu trende önemli sorunlarla ilgili etkinlikler var. Kadın hakları konuşuluyor, muhtarlara eğitici bilgiler veriliyor. Çocuklarımız eğitiliyor. Gaziantep de Türkiye'nin ekonomisiyle, sanayisiyle en büyük 6'ncı kenti. Eğitimde biraz sıkıntılıyız. Onu da aşmaya çalışıyoruz. İşsizlik oranı yüzde 11 - 12 civarında. Ama, krizden sonra büyük düşüş oldu. 2023 hedefimiz 30 milyar dolarlık ihracat. Bölge illerini de içine alan bir Turizm Havzası'nın oluşturulması Gaziantep'in önümüzdeki yıllardaki önemli hedeflerinden biri" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, Hürriyet Treni'nin önemli bir etniklik yerine getirdiğini belirtirken, "Şu anda Almanya'dan önemli konuklarımız Gaziantep'te. Onların da bu etkinliği görmesini istedim ve geldik" diye konuştu.

CHP Gaziantep milletvekilleri Akif Ekici ve Yaşar Ağyüz, kadınların toplumda hakettikleri yerde olmadığını belirtirken, İl Başkanı Ali Peri ise, "Ben göreve geldiğimde listelerimiz oluşurken, '12 milletvekilinin 12'sini de kadınlardan oluşturalım. Ben de istifa edeyim, yerime bir kadın başkan seçelim' dedim. Ama, ön seçimde kadınlara oy verecek sayıda üyemiz olmayınca bu gerçekleşmedi" diye konuştu. Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ise, partisinin kadına büyük önem verdiğini, listelerinde seçilebilir yerlerde 50'ye yakın aday bulunduğunu belirterek, "Mecliste kadın sayısı arttıkça kalitenin de artacağına inanıyoruz. Kadının olduğu yerde şiddet de olmaz. Bunun için kadınlarımızın eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve TBMM'deki kadın sayısının artmasına yönelik çabalarımız sürüyor" diye konuştu. MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir ise, Gaziantep'in kendi öz kaynaklarıyla sanayileştiğini ancak eğitim başta olmak üzere çeşitli sorunları bulunduğunu belirterek, siyasi iktidarın Gaziantep'e gerekli önemi vermediğini savundu.

Hürriyet Treni'nin bulunduğu İstasyon Meydanı'ndaki tren garına koşan ve çoğunluğu öğrencilerden oluşan çok sayıda Gaziantepli, tiyatro ve diğer etkinlikleri izledi. Ziyaretçiler, doğum günlerine ait Hürriyet Gazetesi'nin birinci sayfalarını da hatıra olarak saklamak üzere almayı ihmal etmedi. Çocuklar, Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu'nun Nasrettin Hoca oyununu kahkahalarla izledi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hürriyet Treni Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement