İEÜ Mezunları Koşmayacak Adeta Uçacak - Son Dakika
Güncel

İEÜ Mezunları Koşmayacak Adeta Uçacak

İEÜ Mezunları Koşmayacak Adeta Uçacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi 2013 – 2014 Akademik Yılı'na yeni öğrencileriyle başlamanın heyecanını yaşıyor.

27.09.2013 11:51  Güncelleme: 11:50

İEÜ, 13. kez öğrencilerine hayallerindeki kariyerlerine ulaşmaları için kapılarını açtı. Yeni akademik yılın ilk töreni, Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Törende, İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler, saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Cumhuriyet Alanı'ndaki törenin ardından İEÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe AKP İzmir Milletvekili Rifat Sait, İzmir Bölge Başsavcısı Celal Kocabaş, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, İngiltere Konsolosu Antony Willy Buttigieg, KKTC Konsolosu Uğur Umar, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, hedeflerinin, yetiştirdikleri mezunların, hayat yolculuklarında adeta uçarcasına ilerlemeleri olduğunu belirtti. "Dünya hızla dönüyor" diyen Başkan Ekrem Demirtaş, değişen küresel yapının dinamiğine uygun eğitim sistemi ve programlarla her mezunun yaşamını mutlu ve refah içinde geçirmesi için emek verdiklerini ifade etti.

Geçen hafta İEÜ'nün gelecekteki 10 yılını en iyi şekilde planlayacak stratejileri ortaya koymak üzere geniş yelpazedeki katılım ile arama konferansı yaptıklarına işaret eden Başkan Demirtaş, bu süreçte İEÜ'yü büyük atılımların beklediğini kaydetti. 13. Akademik Yıl Açılış Töreninde yeni kampüs alanı müjdesini de veren Başkan Demirtaş, "Güzelbahçe Kampüsümüzün Büyükşehir Belediyesi tarafından ağaçlandırılacak alan olarak ilan edilmesinden sonra sürdürdüğümüz hukuki mücadeleyi kazandık. Şu anda imar planlarını yapıyoruz. Umut ediyorum ki, 2014 yılında orada keçi ve koyunlar otlamayacak. Öğrencilerimizin eğitim aldığı, sosyal tesisleri olan Bilim Vadisi haline gelecektir" dedi.

Dünya çapında danışmanlarla çalışacaklarına dikkat çeken Başkan Ekrem Demirtaş, Singapur Üniversitesi öğretim üyesi Nanoteknoloji konusunda dünyanın önde gelen bilim insanlarından Prof. Dr. Seeram Ramakrishna ve pazarlamanın geleceğini etkileyen ilk 50 guru listesinde bulunan Prof. Philip J. Kitchen ile çalışacaklarını söyledi. Başkan Demirtaş 13. Akademik Yıl Açılış Töreni davetiyesinde yer alan Atatürk'ün sözlerine dikkat çekerek, şu şekilde konuştu:

"1921 yılında İzmir İktisat Kongresinde Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, diyor ki 'Yeni Türkiye Devleti temellerini süngüyle değil, süngünün de dayandığı ekonomi ile kuracaktır. Yeni Türkiye devleti Cihangir bir devlet olmayacaktır. Fakat Yeni Türkiye devleti bir ekonomi devleti olacaktır. 92 yıl geçti. Çok yol aldık. Ama dünyada bitmeyen bir yarış var. Biz atamızın yolunda ve bu kültür ile yetiştirdiğimiz Mustafa Kemal'in askerleri ile dünyanın ilk 10 ekonomisi içine gireceğiz."

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu da, bu yıl 140'ı lisanüstü olmak üzere toplam bin 450 yeni öğrencinin akademik yaşama başlayacağını kaydetti. Rektör Prof. Dr. Baltacıoğlu, öğrencilere seslenerek, "Üniversiteyi kazanma yolunda geçtiğiniz bu sınavdan daha da önemlisi, bu çatı altında başarıyla geçmenizi umut ettiğim 'üniversiteli olma' sınavıdır. Bu asıl sınavda hepinizin başarıya ulaşmasını ve dünyaya çok daha geniş bir pencereden bakabilen, içinde yaşadığı dünya için sorumluluk duyan, dürüst, adaletli, çalışkan bir yetişkin haline gelmesini yürekten diliyorum" dedi.

İEÜ'nün kurulduğu günden bu yana yüksek standartlara sahip çağdaş bir üniversite yaratma çabası içinde olduklarını belirten Prof. Dr. Baltacıoğlu, üniversitenin asıl görevinin, gençleri sadece kendilerine ve ailelerine karşı değil, dünyaya, dünya insanlarına karşı da sorumlu hale getirmek olduğunu söyledi. İEÜ'nün, ODTÜ-URAP Laboratuvarı sonuçlarına göre 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler içinde, Türkiye'de 6., Ege ve Akdeniz Bölgelerinde birinci sırada yer aldığını anımsatan Prof. Dr. Baltacıoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca açıklanan 'Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi 2012' sıralamasında İEÜ'nün 'Yenilikçilik ve Girişimcilik Kültürü' açısından tüm Türk üniversiteleri arasında 5. olduklarını vurguladı.

İzmir Ticaret Odası ve üniversitenin öncülüğünde kurulmakta olan İzmir'in 2. teknoparkı "İzmir Bilimpark"'ın önümüzdeki aylarda faaliyete geçirilmesi için önemli ilerlemeler sağladıklarını anlatan Prof. Dr. Baltacıoğlu, EXPO 2020'nin İzmir'de yapılabilmesi için yürütülen çalışmalara önemli katkılarda bulunduklarını bildirdi. Üniversite olarak Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne taraf olarak yine bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Baltacıoğlu, şunları söyledi:

"Bölümlerimiz, öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve mezunlarımızla da büyümeye devam ediyoruz. Bu yıl ilk kez öğrenci aldığımız İnşaat Mühendisliği ve Sağlık Yönetimi lisans programlarımızda öğrencilerimiz eğitim alacak. Gelecek yıl üniversitemize başta Tıp Fakültesi olmak üzere yeni fakülte ve bölümler ekleniyor. Ön lisanstan doktoraya uzanan ve sağlıktan mühendisliğe, tasarımdan hukuka, iletişimden yönetime pek çok temel ve uygulamalı bilim alanını kapsayan eğitim anlayışımızla hareket ediyoruz. Sadece İzmir'in ya da Ege'nin değil, ülkemizin ve dünyanın önemli bilim merkezlerinden biri olma yolunda var gücümüzle çalışıyoruz. Yine bu yıl baştanbaşa yenilenmiş eğitim anlayışla öğrencilerimiz sadece okudukları alanda birer operatöre dönüşmesine yol açan mekanik bir eğitim sistemi yerine, geniş bir vizyon ve hayat duruşu olan bireyler olarak yetişecek."

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde bu yıl en yüksek puanla Mütercim Tercümanlık Bölümü'ne yerleşen Pınar İşgören de, İEÜ'de eğitim hayatına başlayacak olmanın heyecanını ve uzun yıllar büyük bir çabayla koştukları maratonda amacına ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İEÜ Mezunları Koşmayacak Adeta Uçacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement