Iğdır Arşivermenistan Sınır Kapısındaki Yol Ve Köprüde Etüt Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Iğdır Arşivermenistan Sınır Kapısındaki Yol Ve Köprüde Etüt Yapıldı

Iğdır Arşivermenistan Sınır Kapısındaki Yol Ve Köprüde Etüt Yapıldı

Türkiye ile Ermenistan Arasındaki Alican Sınır Kapısında Bulunan Yol ve Köprüde Karayolları Bölge Müdürlüğünden Uzmanlar Etüt Yaptı.

30.07.2010 21:44

Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican Sınır Kapısında bulunan yol ve köprüde Karayolları Bölge Müdürlüğünden uzmanlar etüt yaptı.

Iğdır Valiliği ve Özel İdare Müdürlüğünün talebi üzerine Erzurum Karayolları 12'ncı Bölge Müdürlüğünden Köprüler Başmühendisi Şeref Turan başkanlığındaki bir heyet, bugün Iğdır'a gitti. Beşinci Hudut Alay Komutanlığından sağlanan izinle Karakoyunlu Kaymakamı Mehmet Alper Çığ'la birlikte Karayolları Bölge Müdürlüğündeki uzmanlar, Karakoyunlu kavşağı ile sınır kapısı arasında bulunan 6 kilometrelik yolda inceleme yaptılar. Uzun yıllardan beri kullanılmayan dar yol ve yine sınırdaki köprüde etüt yapan uzmanlar, öncelikle son durumu tespit ettiler. Uzmanlar, yolun genişletilmesi ve köprünün yenilenmesi konularını da ele alarak çalışma yaptılar. Karayolları Bölge Müdürlüğündeki uzmanlar, yol ve köprü durumunu valiliğe bir rapor halinde sunacaklar.

İlgililer bu konuda açıklama yapmazken, bazı çevreler Türkiye'nin Ermenistan'a bakan Alican Sınır Kapısını yol ve köprü bakımından hazır duruma getireceğini söylediler. Alican Sınır Kapısının açılması konusunda sınır bölgesinde yaşayan Türkler, önce Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları terk etmesi gerektiğini söylüyorlar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır Arşivermenistan Sınır Kapısındaki Yol Ve Köprüde Etüt Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement