İHD'den "Yaşam Nöbeti" Eylemi - Son Dakika
Güncel

İHD'den "Yaşam Nöbeti" Eylemi

İHD\'den "Yaşam Nöbeti" Eylemi

İHD ile tutuklu yakınları, cezaevlerinde bulunan hasta tutukluların serbest bırakılması için "yaşam nöbeti" eylemi başlattı

03.11.2013 15:35

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri ile tutuklu yakınları, cezaevlerinde bulunan hasta tutukluların serbest bırakılması için "yaşam nöbeti" eylemi başlattı.

Yüksel Caddesi'nde toplanan grup, açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla taleplerini dile getirdi.

Eyleme, BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici de destek verdi.

Grup adına açıklama yapan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, hazırladıkları rapora göre, kasım ayı itibariyle cezaevlerinde 162'si ağır olmak üzere toplam 544 hasta tututuklu bulunduğunu ileri sürdü.

Hasta tutukluların serbest bırakılmasını isteyen Türkdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den de af yetkisini kullanmasını istedi.

Türkdoğan, "Hapishanelerde beslenme,  havalandırma ve spor yapma imkanları iyileştirilerek ve hijyen sağlanarak, mapusların beden ve ruh sağlıklarının korunmasına yardımcı olunmalıdır. Hapishanelerdeki sağlık koşulları düzeltilinceye kadar Adalet Bakanlığının acilen tüm hapishanelerdeki sağlık sorunu olan mahpusları sağlık kontrolünden geçirmesi ve bunların kayıtlarını tutması sağlanmalıdır" dedi.

BDP Grup Bakanvekili İdris Baluken de cezaevlerindeki durumun kabul edilemez olduğunu ve hasta mahkumların tedavi için serbest bırakılmasını talep etti.

Açıklamanın ardından grup, Yüksel Caddesi'nde "yaşam nöbeti" adı altında oturma eylemi başlattı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İHD'den 'Yaşam Nöbeti' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement