Kutlu Doğum ve Fidan Dikimi Birlikte Yaşanıyor - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum ve Fidan Dikimi Birlikte Yaşanıyor

Kutlu Doğum ve Fidan Dikimi Birlikte Yaşanıyor

Beyza Piliç, kutlu doğum haftası münasebetiyle Adana Kabasakal Rüzgarlı Tepe Mevkiinde fidan dikme etkinliği düzenledi.

28.04.2014 13:59  Güncelleme: 14:04

Türkiye'nin önde gelen tavuk markaları arasında yer alan Beyza Piliç, kutlu doğum haftası münasebetiyle Adana Kabasakal Rüzgarlı Tepe Mevkii'nde fidan dikme etkinliği düzenledi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik sonunda 600 adet fidan toprakla buluştu.

Etkinlikte konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Bugün burada gerçekten önemli bir hizmeti başlatıyoruz. Bu hizmetin yapılmasından ötürü Orman Bölge Müdürlüğü'ne ve Beyza Piliç'e teşekkür ediyorum. Buraya gelen herkesten Allah razı olsun. Ağaç sevginizi ve Peygamber Efendimize bağlılığınızı buraya gelerek gösterdiniz. Bugün insanlık adına hayırlı bir iş için buraya toplandık. Adana'da hayır ve sosyal sorumluluk denince, akla ilk gelen firmalardan biri olan Beyza Piliç'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Beyza Piliç Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan da, Beyza Piliç'in iki ana hedefi olduğunu belirterek, "Bunlar insan ve bu topraklara hizmettir. Bugün burada her iki amacın, her iki kutlu hedefin birlikte yaşandığına, gerçekleştiğine şahit oluyoruz. Bunlar, Kutlu doğum ve insanlığa hizmet olan ağaç dikimidir" dedi.

Kutlu doğum anısına fidan dikimi çerçevesinde yapılan Peygamberimize mektup yarışması hakkında da bilgi veren Çalışkan, Peygamberimize mektup yarışmamıza6-15 yaş grubu 5.200 yavrumuz katıldı. Doğrusu bu 5.200 katılımcının hepsi de gönlümüzde birincidir. Milli Eğitim müdürlüğümüz, Müftülük makamı ve uzmanlardan oluşan jüri, bu mektuplar içerisinde minik bedenlerin, kocaman yüreği ile kaleme aldığı, bir birinden güzel mektuplar arasında binlerce birinci içinde sınıflandırma yapmıştır. Burada sembolik olarak birkaç yarışmacıya ödül takdim edilecektir. Jürimiz önerisiyle ilk yüze giren yarışmacıların hediyeleri daha sonra takdim edilecektir.

Katılımcılara da teşekkür eden Dr. Necmettin Çalışkan, "Teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sayın Valimize şükranlarımı arz ederken, organizasyonda emeği geçen Orman Bölge Müdürlüğü'ne, Müftülük Makamına, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ediyor, 5.200 yavrumuzu da sevgiyle selamlıyor tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum" dedi.

Etkinlikte söz alan Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun ise, "Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye imkânınız varsa, onu dikin" Hadis'i gereğince, bir sünneti yerine getirmek üzere bugün burada birlikteyiz. Böyle bir organizasyonda yer almaktan son derece mutluyum. Umarım bu dikeceğimiz fidanlar, büyür, ağaç olur; kuşlar, insanlar bu ağaçtan faydalanır" dedi.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında, Beyza Piliç'in düzenlediği "Peygamberimize Mektup" konulu, 5.000 civarında mektupla katılımın sağlandığı yarışmada da, dereceye giren mektupların sahipleri, düzenlenen tören ile ödüllerini Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'tan aldı.

Katılımcılara çeşitli ikramların yapıldığı programda, büyük çoğunluğu çocuklar oluşturdu. Beyza Piliç, maskotları ile eğlenceli dakikalar yaşayan çocuklar, diktikleri fidanlarla da, doğayla iç içe olmanın keyfini yaşadılar.

Organizasyona Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Kurum Müdürleri katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum ve Fidan Dikimi Birlikte Yaşanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement