İngiliz Ailenin Suçladığı Otelci: Sigortadan Para Alabilmek İçin Karalıyorlar - Son Dakika
Güncel

İngiliz Ailenin Suçladığı Otelci: Sigortadan Para Alabilmek İçin Karalıyorlar

İngiliz Ailenin Suçladığı Otelci: Sigortadan Para Alabilmek İçin Karalıyorlar

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde üç çocuklarıyla birlikte tatil yapan İngiliz Sandara (42) ve Steven Booth (44) çifti, ülkelerine dönüklerinde kaldıkları üç yıldızlı otelin sahibi Mehmet Temur (45) tarafından silahla tehdit edildiklerini ileri sürdü.

30.07.2013 15:40

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde üç çocuklarıyla birlikte tatil yapan İngiliz Sandara (42) ve Steven Booth (44) çifti, ülkelerine dönüklerinde kaldıkları üç yıldızlı otelin sahibi Mehmet Temur (45) tarafından silahla tehdit edildiklerini ileri sürdü. Konunun basına yansıması üzerine açıklama yapan Mehmet Temur, İngiliz çiftin iddialarının gerçeği yansıtmadığını, sigortadan para alabilmek için kendilerini karalamaya çalıştıklarını öne sürdü.

İngiliz Sandara ve Steven Booth çifti, üç çocuklarıyla birlikte, geçen 2 Temmuz'da iki haftalık tatil için Marmaris'e geldi. Burada bir otele yerleşen Booth Çifti, iddiaya göre, otelde sürekli sorun çıkardıkları gerekçesiyle otel yetkilileri tarafından uyarıldı. Ancak, uyarılara aldırış etmeyen İngiliz Aile, otelden kovuldu. Tatilini başka otelde tamamlayan Booth Ailesi, ükelerine döndüklerinde ilk kaldıkları otel sahibi Mehmet Temur'un kendilerini bıçak ve silahla tehdit ettiğini ileri sürdü.

2 bin 500 sterlin ödeyerek iki haftalık tatil için gittikleri otelin internet üzerinde gördükleri fotoğraftaki yere benzemediğini belirten Sandra Booth, "Bu nedenle otel görevlileri ile sorun yaşadık. Resepsiyondaki görevli bize oteli terketmemizi söyledi. Ayrılmak için toparlanırken otel sahibi gelip, acele etmemizi söyledi. Oda anahtarını kaybettiğimiz için "Anahtarı istiyorum. O.Ç.' diye bağırdı. Daha sonra bıçak çekti. Silahını getirmekle tehdit etti. Otel sahibi bizi bıçaklayabilirdi" dedi.

'YASAL HAKLARIMIZI ARAYACAĞIZ'

İddiaların basına yansıması üzerine DHA muhabirine açıklama yapan Mehmet Temur, İngiliz çiftin iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Mehmet Temur, Booth Ailesi'nin otellerinde kaldıkları dört gün boyunca sorun çıkardığını ileri süren Mehmet Temur, şunları söyledi:

"Acenteleri ile görüşerek, başka bir otele nakledilmesini istedim. Ancak, bu iş biraz uzadı. Son olarak, otele yeni yerleşmek üzere gelen 5 çocuklu bir aileye, 'Otel berbat burada tatile mi gelinir?' dedikleri, bana anlatıldı. Görevli bir arkadaşımızı yanlarına gönderip, otelden ayrılmalarını rica ettik. Otelden çıkarlarken oda anahtarını istedik ancak vermediler. O sırada kızım oradaydı. Kendisi İngilizce öğretmenidir. Müşteriler gittikten sonra bana hakaret ettiklerini, anahtarı vermeyeceklerini söylediklerini anlattı. Otomobilimle peşleriden gidip, 100 metre ileride kendilerini yakaladım. İngilizce bilmediğim için otomobilimin anahtarını göstererek, oda anahtarlarını istedim. Bu sırada 'Polis' diye bağırmaya başladılar. Sonrasında polise gidip, kendilerine bıçak çektiğimi söylemişler. İfademizi verdik. Avukatlarımızla da görüştük. Anlattıkları gerçeği yansıtmamaktadır. Sigorta şirketinden para alabilmek için bizi karalamaya çalıştıklarını düşünüyorum. Ben de yasal haklarımı kullanacağım."

'ACENTE KATALOGLARINDA KAYDIRAK YOK'

Otelin yaklaşık 2 sene önce 3 farklı tesise dönüştürüldüğünü belirten Temur, "Bu sırada su kaydırakları da kaldırılmıştı. Her yıl acentelerle kontrat yeniliyoruz. Bu kontratlarda otelde bulunan ve bulunmayan bütün malzeme ve hizmetleri bildiriyoruz. Su kaydıraklarını da bildirmiştik. 2 yıldır da bu konuda bir sıkıntı yaşanmadı. Kendileri otelin internetten eski fotoğraflarını bulup bu konuda şikayette bulunmuşlar" dedi.

Temur, İngiliz turistleri getiren acenteyle de ilişkililerini gözden geçirdiklerini belirtip, "Yazışmalar yapıyoruz. İlerleyen tarihlerde yazışmaların sonucuna göre çalışmamızı durdurabiliriz" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiliz Ailenin Suçladığı Otelci: Sigortadan Para Alabilmek İçin Karalıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement