Rehinelerin Patronu: Fidye ve Parayla İlgisi Yok - Son Dakika
Güncel

Rehinelerin Patronu: Fidye ve Parayla İlgisi Yok

Rehinelerin çalıştığı firmanın sahibi Mehmet Kızıl, "Çalışanların IŞİD'in elinde tutulmasının fidye ve parayla ilgisi yok." dedi.

15.06.2014 21:42  Güncelleme: 22:41

Irak'ın Musul kentinde rehin alınan tır şoförlerinin Silopi'deki yakınlarının bekleyişi sürüyor. Şoförlerin çalıştığı firmanın sahibi Mehmet Kızıl, Silopi'nin Doruklu köyünde, rehinelerin yakınlarını ziyaret etti. Ailelerle bir süre görüşen Kızıl, firmada eylem yapan şoför yakınlarının isteklerini dinledi.

"FİDYE VE PARAYLA İLGİSİ YOK"

Kızıl, gazetecilere, şoförlerin kurtarılması için Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı nezdinde görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Çalışanlarının IŞİD'in elinde tutulmasının fidye ve parayla ilgisi olmadığını öne süren Kızıl, şöyle konuştu:

"Silopi ziyaretimizde 32 şoförün ailelerine bilgi verdik. Temennimiz, bir an önce bu şoförlerin oradan kurtulmasıdır. Şu anki ortam itibari ile fidye ve para olayı söz konusu değil. IŞİD ile yaşanan bir siyasi krize dayanan ortam mevcuttur. Biz devletin en üst düzeyine bağlı makamları ile bağlantı halindeyiz. Bu işin en yakın zamanda, en kısa sürede kimsenin burnu bile kanamadan çözüleceğine inanıyoruz. Bir saat sonra da bitebilir, 5 gün de sürebilir."

"32 CANIN BEDELİ PARAYLA ÖLÇÜLMEZ"

Kızıl, şoförlerle telefonla görüşebildiklerini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendiklerini belirterek, "Bir takım insanlar, şoförlerin IŞİD'in elinde değil de kendi ellerinde olduğunu iddia ederek para istedi ama bunu devletle paylaştığımızda aslı olmadığı ortaya çıktı. 32 canın bedeli parayla ölçülmez. Devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü" dedi.

Kızıl'ın ziyaretine, Silopi Belediye Eş Başkanları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir, Cizre Belediye Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Konur da katıldı.

Rehinelerin Patronu: Fidye ve Parayla İlgisi Yok
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rehinelerin Patronu: Fidye ve Parayla İlgisi Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • 222222222: O ZAMAN SİYASİ İSE İŞİD DESTEKLERİN DEVAMINI İSTİYOR. ABD EMRİYLE TERÖR LİSTİSİNE TÜRKİYENİN ALMASINA KIZIYOR GÜCÜMÜ SANADA GÖSTEREYİM DİYOR. AZ BUCUK NE OLDUĞUMUZU BİLİYORSUNUZ.SINIRLARINIZZI ZORLMAYIN. ORADA KURUCAĞI SÖZDE DEVLETİ TANIMASINI BEKLİYOR. KONSOLOSLUK ÖZELLEKLE BOŞALTILMADI HABER VERİLMESİNE RAĞMEN. TÜRK HALKINA İŞİD Dİ TANITMAK VE İNSANLARA BUNUN DA SİNDİRMEK İÇİN.BÜTÜN PAZARLIK BU 2 1 Yanıtla

Advertisement