Işıkla Boyama Tekniği ile Çektiği Fotoğraflarla Anadolu'yu Anlatıyor - Son Dakika
Güncel

Işıkla Boyama Tekniği ile Çektiği Fotoğraflarla Anadolu'yu Anlatıyor

Işıkla Boyama Tekniği ile Çektiği Fotoğraflarla Anadolu\'yu Anlatıyor

BUFSAD, KUFSAD ve Sille Sanat Sarayı üyesi Nadire Günday'ın 2012 yılında 6.Sami Güner Kupası'nı almasını sağlayan "Işığın İzinde" başlıklı çalışması, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisinde sergileniyor.

17.05.2013 09:56

BUFSAD, KUFSAD ve Sille Sanat Sarayı üyesi Nadire Günday'ın 2012 yılında 6. Sami Güner Kupası'nı almasını sağlayan "Işığın İzinde" başlıklı çalışması, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisinde sergileniyor.

Fotoğraf sanatçısı Nadire Günday, ışıkla boyama tekniği ile çektiği fotoğraflarla Anadolu'nun güzelliklerini anlatıyor. Anadolu'nun gerek gelenek ve görenekleriyle gerek meslekleriyle gerekse inanç biçimleriyle zenginliği anlatma çabalarına katkıda bulunmayı" amaçlayan Nadire Günday, "Bunu yaparken de sahip olduğumuz bu renkli mirası daha da vurgulayabilmek için 'ışıkla boyama' tekniğini kullandım. Çalışmam ülkemizin çeşitli yerlerinde iki yıla varan bir süreçte çekilmiş, herhangi bir yazılımla değil, gerçek ışıkla boyama tekniğiyle oluşturulmuş fotoğraflardan oluşuyor. Maraş'tan Soma'ya, Urfa'dan Tire'ye, Mardin'den İzmir'e 'ışığın izinde'ydim" dedi.

Anadolu'nun maddi manevi kültürel değerlerini fotoğrafın diliyle anlattığı "Karacasu Kırmızı Çömlekler Diyarı", "Kargıya Örülen Yaşamlar" ve "Işıkla Dans" başlıklı çalışmaları da bulunan Günday, çeşitli dernek ve topluluklarda gösteri ve ışıkla boyama çalışmaları yaptı.

Kişisel ve karma sergilerde yer alan AFIAP unvanına sahip Nadire Günday'ın ulusal ve uluslar arası ödül ve sergilemeleri bulunuyor.

(BRK-İHS

17.05.2013 09: 45: 51

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Işıkla Boyama Tekniği ile Çektiği Fotoğraflarla Anadolu'yu Anlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement