İsrail'in Gazze Saldırısı - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze Saldırısı

İsrail\'in Gazze Saldırısı

Mısır Başbakanı Hişam Kandil, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından bölgeye yaptığı 2 saatlik ziyaretini tamamladı.

16.11.2012 12:29

Mısır Başbakanı Hişam Kandil, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından bölgeye yaptığı 2 saatlik ziyaretini tamamladı. Kandil, ziyaretin ardından ülkeden ayrılmak için Refah sınır kapısına gitti.

Kandil, Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye ile makamında yaptığı görüşmeden sonra İsrail saldırılarında yaralanan Filistinlileri ziyaret için Şifa Hastanesi'ne gitti.

Hastanede yaptığı basın açıklamasında, İsrail saldırıları karşısında Filistinlileri birlik ve beraberliğe davet eden Kandil, Mısır devriminin, Filistin halkının yanında olduğunu ifade etti.

Kandil, "İsrail saldırılarının durdurulması ve İsrail ile Filistin arasındaki ateşkesin devam etmesi için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" dedi.

Kandil'in, ziyareti sırasında yaptığı görüşmelerde, İsrail saldırıları karşısında Gazze halkıyla dayanışma, bölgeye insani yardım ulaştırma ve mevcut kriz konusunda görüş alışverişinde bulunma konularının ele alındığı belirtildi.

Hişam Kandil'e ziyaretinde, Mısır Sosyal İşler Bakanı Necva Halil, İstihbarat Müdürü Rafet Şihate, Cumhurbaşkanı Siyasi Danışmanı Bakinam Şerkavi eşlik etti.

Muhabir: Yasir el-Benna - Afra Aksoy/ Bülent Şahin Erdeğer

Yayıncı: Hüseyin Köşger - GAZZE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement