İstanbul'daki "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki "Kck" Davası

İstanbul\'daki "Kck" Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 91'i tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 55. duruşması başladı

14.11.2013 10:34

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 91'i tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 55. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, eski BDP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı ve yazar Ragıp Zarakolu'nun oğlu Cihan Deniz Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 80 tutuklu sanık katıldı. Duruşmaya, tutuksuz sanıklardan katılan olmadı.

Adalet Komisyonu listesinden seçilen 1 Kürtçe tercüman da duruşma salonunda hazır bulundu.

Kürtçe tercüman aracılığıyla savunma yapan tutuklu sanık Mehmet Tayyip Arslan, 25 yıldır İstanbul Esenler'de oturduğunu, 15 yıldır aynı adreste ikamet ettiğini ve aynı telefon numarasını kullandığını belirterek, 2008 yılında DTP'de yer aldığını, daha sonra da BDP Esenler İlçe Başkanı olduğunu söyledi.

Sanık Arslan, yasadışı hiçbir eylemde bulunmadığını öne sürerek, "Ben bir Kürt siyasetçisiyim. Halkların kardeşliği, eşitliği için siyaset yapıyorum. Çalışmalarımın tümü demokratik ve açıktır. Suçlamaları kabul etmiyorum. BDP'de açık ve aleni bir şekilde yer aldım. Benim yaptığım çalışmalar da alenidir. Saklayacak birşeyim yok" dedi.

Duruşma, Arslan'ın savunmasını yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement