İzinciyi Türkiye'de Soydular - Son Dakika
Güncel

İzinciyi Türkiye'de Soydular

İzinciyi Türkiye\'de Soydular

Otomobille Türkiye'ye İzne Giden Dört Kişilik Topsakal Ailesi, Bolu'da Otoyol Üzerindeki Dinlenme Tesislerinde Gece Yarısı Soyguna Uğradı. Arabanın Camını Kıran Soyguncular, İçeride Uyuyan Ailenin Çanta İçerisinde Bulunan Para ve Evraklarını Alarak Kaçtılar.

23.08.2010 15:42

Otomobille Türkiye'ye izne giden dört kişilik Topsakal ailesi, Bolu'da otoyol üzerindeki dinlenme tesislerinde gece yarısı soyguna uğradı. Arabanın camını kıran soyguncular, içeride uyuyan ailenin çanta içerisinde bulunan para ve evraklarını alarak kaçtılar.

ALMANYA'nın Hagen kentinde oturan Samsunlu Mehmet Topsakal (35) eşi ve iki çocuğuyla, üç yıl aradan sonra otomobille gittiği Türkiye'de soyuldu. Topsakal, ?İznimin iki haftası Ankara'da kağıt peşinde koşturmakla geçirdim. İzin resmen burnumuzdan geldi? diye dert yandı.

OTOPARKTA SOYDULAR

Samsun'a gitmek üzere yola çıkan Mehmet Topsakal, Bolu yakınlarındaki otoyoldaki dinlenme tesisinde başlarına gelen olayı şöyle anlattı: ?Toplam 3,5 haftalığına yola çıktık. Türkiye'ye girdikten sonra Keşan'da aracımız bozuldu. ADAC vasıtasıyla aracımız yapılana kadar Türkiye'de dolaşmamız için kiralık bir araba verdiler. Aile ziyareti öncesi Didim'de bir hafta tatil yaptık. Daha sonra aracımızı teslim alıp Samsun'a doğru yola çıktık. Yorgun olduğumuz için gece yarısı Gebze çıkışında güvenlik kameraları bulunan bir dinlenme tesisinde mola verdik. Çevremizde kimi aracını tamir ediyor, kimi dışarıda kimi ise aracının içinde uyuyordu. Biz de aracımızı bir köşeye çekip içinde uyumaya başladık. Gece saat 02.00 sıralarında cam kırılmasıyla uyandık. Uyku sersemi daha ne olduğunu anlamadan biri yan camı kırıp yanımda oturan eşimin ayakları arasında bulunan çantayı kaptı. Daha sonra araba binerek uzaklaştılar. Her şey çok hızlı bir şekilde gelişti. Eşim ve çocuklar korkudan ağlamaya başladılar. Kimseyi göremedik. Yanımızdaki araçtakiler de görgü tanıklığı etmemek için bir şey görmediklerini söylediler. Çantanın içinde bulunan üç bin Euro'ya yakın nakit para, kimlikler, pasaportlar, aracımızın ruhsatı, yeşil sigorta kartı, cep telefonu hepsini çaldılar.?

TATİLİNİ BÜROKRATİK İŞLEMLERLE GEÇİRDİ

Dinlenme tesisinin güvenlik kameralarının bulundukları bölümü almadığını öğrendiklerini söyleyen dertli izinci, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Sonuçta polisi çağırdık. Tutanak tuttular, ancak Ankara'ya fakslayacaklarını söylediler. Ankara'ya geldiğimde polisten tutanağı getirmemi söylediler. Tekrar Bolu'ya geri döndüm. Görevli polis memuru nedense tutanağı vermemek için direttiyse de güç bela aldım. Daha sonra Ankara'ya gelip işlemlere başladım. Tatilimizin geri kalan iki haftalık bölümünü pasaport çıkarma, vize alma gibi bürokratik işlemlerle geçti. Tatilimiz rezil oldu. Samsun'daki ailemi maalesef bir veya iki gün görebildim.?

SİGORTA FOTOKOPİSİNİ KABUL ETMEDİLER

Almanya'daki ağabeyinin aracın yeni ruhsat ve yeşil sigorta kartını kendisine faksladığını belirten Topsakal, ?Türkiye'den çıkışta soyulduğumuza dair belgeleri gösterip çıktık. Ancak Makedonya ve Sırbistan'da yeşil sigorta kartının fotokopilerini kabul etmediler. Mecburen sınırda toplam 165 Euro para ödeyip sigorta yaptırdım. Korkudan hiçbir yerde konaklamadan Almanya'ya kadar geldik. Hepimiz hala yaşadığımız korkuyu üzerimizden atamadık. Ailece en ufak çıtırtıda hemen ayağı fırlıyoruz. 'Sakın Türkiye'ye geldik. Artık güvendeyiz' diye düşünmeyin. Siz siz olun sakın tedbiri elden sakın bırakmayın. Özellikle Bolu'daki bu yerlerde kesinlikle dikkatli olun. Buralarda sık sık bu gibi vakalara rastlandığını duydum? diye uyarıda bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzinciyi Türkiye'de Soydular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement