Binali Yıldırım Mazbatasını Aldı - Son Dakika
Güncel

Binali Yıldırım Mazbatasını Aldı

Binali Yıldırım Mazbatasını Aldı

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Kültürpark Atlas Pavyonunda bulunan İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı.

11.11.2015 15:26  Güncelleme: 15:36

Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Kültürpark Atlas Pavyonu'nda bulunan İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı. Yıldırım ile birlikte milletvekilleri Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan, Atilla Kaya da mazbata aldı. Diğer İzmir milletvekilleri Nükhet Hotar ve İbrahim Turhan'ın mazbatalarını daha sonra alacağı öğrenildi. Milletvekilleri mazbatalarını alırken ilginç diyaloglar yaşandı. Kalkan, mazbatasıyla poz verirken "Bu 21 yıllık beklentimdi, sonunda oldu" dedi. Kocabıyık, uzun yıllardır görev yapan Seçim Kurulu Başkanı'na gülerek, "Bana mazbata vermeden ölürsen hakkımı helal etmem demiştim" dedi. Atilla Kaya, dosyaların üzerinde 'AKP' yazısını görünce "Bizim partimizin adı Adalet ve Kalkınma Partisi, oraya AK Parti yazmanız gerekiyordu" uyarısında bulundu.

"HERKESİN DERDİ BİZİM DERDİMİZ OLACAK"

Binali Yıldırım da mazbatasını aldıktan sonra yaptığı basın açıklamasında seçimlerin yüzde 85'in üzerinde katılımla gerçekleştirildiğini, Türkiye demokrasisinde yeni bir sayfa açıldığını belirterek, şunları söyledi:

"1 Kasım istikrarın, tek başına iktidarın ülkemizde AK Parti'ye duyulan güvenin ifadesidir. Çünkü seçime katılan vatandaşlarımızın yarısının fiilen desteğini almak suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemi AK Parti iktidarı ile başlatmış bulunuyoruz. İnşallah 2019 yılına kadar AK Parti geçmiş 13 yılda yaptığı hizmetlere aynı şekilde aynı kararlılıkla kaldığı yerden devam edecektir. Atatürk'ün bize gösterdiği muassır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yönündeki kararlılığımız devam edecektir. Millet, 78 milyon vatandaşımız barış istiyor. Birlik ve beraberlik istiyor. Ülkemizin terör belasından kurtulmasını istiyor. Bundan sonraki enerjimizin gücümüzün terörle mücadele ile değil işsizliğin azaltılmasıyla yoğunlaşmasını bekliyor. Ayrıca ekonomimizin büyümesi, ülkede istikrarın olmazsa olmaz şartıdır. İzmir'de bize güven duyan 900 bine yakın hemşehrimiz, desteği ile sekiz arkadaşımızı AK Parti'den meclise gönderdi. İktidar partisinin milletvekilleri olarak İzmir'den bize oy veren ya da vermeyen 4 milyon hemşehrimizin vekiliyiz. Herkesin derdi bizim derdimiz. Herkesin sorunu bizim sorumuz olacak. Arkadaşlarımızla el ele vererek İzmir'in daha güzel bir şehir olması daha mutlu İzmirliler'in beklentilerini karşılayacak her türlü hizmeti getirmek için gayret içinde olacağız. Hiçbir zaman mazeret üretmedik, bundan sonra da üretmeyeceğiz. Hizmet konu olunca siyaset teferruattır, o anlayışla çalışacağız. Bütün partili milletvekili arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum. İl başkanımız başta olmak üzere merkez ilçe teşkilatlarına, belde teşkilatlarımıza ve bütün yol arkadaşlarımıza bu seçimlerde ortaya koydukları çok büyük gayret ve hummalı çalışma için teşekkür ediyorum. Adaylarımız, aday adaylarımız belediye başkanlarımız canla başla birinci sıra adayı gibi çalıştı."

DHA MUHABİRİNE SALDIRIYI KINADI

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, seçim öncesi Yeni Asır Gazetesi'ne ile geçen pazar günü DHA muhabiri Elif Demirci'ye yapılan saldırıyı hatırlatarak, şu sözlerle kınadı:

"Yeni Asır'a yapılan bir saldırıyı o zaman da şiddetle kınadık. Elif Demirci'ye CHP toplantısında çok acımasızca çirkin hareket yapıldı. Ben bu olayı, basının kamuoyunu bilgilendirme derdinden başka amacı olmayan bu kardeşimize yapılanları şiddetle kınıyorum. Özgürlükten dem vuran CHP'ye önce tahammülü öğrenmesi gerektiğini hatırlatıyorum. İzmir hoşgörü kenti, sevgi şehri dedik. Bu ve buna benzer olaylar İzmir'e yakışmıyor. Asla biz bunu İzmirliler'in bir tavrı olarak görmüyoruz. Bunu yapanlar hiçbir şekilde İzmir'in o güzel yüzünü yansıtmıyorlar."

"BAŞBAKAN YARDIMCISI OLACAK MISINIZ?"

AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, basın mensuplarının CHP'de yaşanan genel başkanlık yarışını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, "Bizim, CHP'nin kurultayı ile uğraşacak vaktimiz yok. Onlar kendi işine bakar. Onlarda kurultay her seçimden sonra rutin gelenek haline geldi. Onlar kendi işlerini kendi aralarında görsünler. Biz milletin işiyle meşguluz. Bırakalım kendi hallerine işlerini yapsınlar" dedi. Yıldırım, yeni kurulacak hükümette 'başbakan yardımcısı' olarak görev alacağı yönündeki iddiayı soran gazetecilere, "Teşekkür ediyorum. Her şey daha güzel olacak. Önemli olan İzmir'e hizmet etmektir. İzmir'e hizmetin çok yolu var. Bundan sonra da pozisyonumuz ne olursa olsun aynı şekilde hizmete devam edeceğim" dedi.

DAĞLICA ŞEHİDİNİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Binali Yıldırım, geçen 18 Ekim'de Hakkari Dağlıca'da yürütülmekte olan operasyon sırasında çatışmada şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır'ın (28) babası Mehmet Çakır ve annesi Zehra Çakır'ı İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki evinde ziyaret etti. Yıldırım'ın ziyareti sırasında evde Kuran- Kerim okundu. Yıldırım saat 14.00'te uçakla kentten ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Binali Yıldırım Mazbatasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement