İzmir - Kadifekale Şehitliği'nde Yağmur Altında Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

İzmir - Kadifekale Şehitliği'nde Yağmur Altında Anma Töreni

İzmir - Kadifekale Şehitliği\'nde Yağmur Altında Anma Töreni

Şehit Uzman Çavuşun Annesi ile Eşinin Tartışmasına Askerler Engel Oldu

18.03.2011 19:08

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞUN ANNESİ İLE EŞİNİN TARTIŞMASINA ASKERLER ENGEL OLDU

İZMİR'de, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96'ıncı yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen törende, şehit Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın devlet övünç madalyasını alan babası Özcan Ulucan, oğlunun çiçeklerle süslenmiş mezarına koşup, eşi ve kızıyla birlikte gururla saygı duruşunda bulundu. Bu arada şehitlikte, şehit uzman çavuş Doğan Balduk'un mezarı başında ise, annesi Methiye Balduk ile eşi Seher Balduk tartıştı. Araya giren askerler tarafları uzaklaştırdı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenleri, yoğun yağmur altında Kadifekale Hava Şehitliği'nde, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Daşdeler, Büyükşehir Beledeye Başkanı Aziz Kocaoğlu, askerler ve şihit yakınlarının katılımıyla yapıldı. Anıta çelenk konulması ve saygı atışıyla başlayan törende konuşan Hava Savunma Albay Saim Kaya, toprak, hürriyet, bağımsızlık için canlarını feda eden şehitlerin, devletin bölünmez bütünlüğünün, milletin birlik ve baraberliğinin korunmasının en büyük hazinesi olduğunu söyledi. Umut Can Uğur adlı öğrencinin şehitler için yazdığı şiiri okuduğu, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şube Başkanı Volkan Kaya'nın da konuşma yaptığı törenin ardından Vali Cahit Kıraç, anı şeref defterini imzaladı. Deftere, "Türk iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını dünyaya gösteren aziz şehitlerimiz! Kahramanlıklarla bize emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti, uygar dünyanın etkin üyesi olarak kararlılıkla ilerlemektedir" yazan Vali Kıraç, daha sonra bakanlar kurulu kararıyla verilen şehit Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın devlet övünç madalyasını babası Özcan Ulucan'a teslim etti. Törenin ardından ise, protokol üyeleri, şehit mezarlarının ziyaret edip karanfil bıraktı.

OĞLUNA KOŞTU

Irak'ın kuzeyindeki sınır ötesi operasyon sırasında, askeri helikopterin düşmesiyle şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın şeref madalyasını alan emekli astsubay baba Özcan Ulucan, eşi ve kızıyla büyük gurur yaşadı. Oğlunun madalyasını okşayan baba Özcan Ulucan daha sonra eşi Nesrin Ulucan ve kızı Sevcan Ulucan Kaya ile birlikte, şehit pilotun resminin de bulunduğu mezarına gitti. Mezarın başında saygı duruşunda bulunan Özcan Ulucan, gösündeki madalya ile gururla poz verdi. Baba Ulucan, bir baba olarak en hüzünlü ama bir o kadarda gururlu bir gün yaşadığını söyledi.

MEZAR BAŞINDA TARTIŞMA

Protokol üyelerinin şehit mezarlarını ziyareti sırasında üzücü bir olay da yaşandı. Şehit Uzman Çavuş Doğan Balduk'un mezarı başında, annesi Methiye Balduk ile eşi Seher Balduk tartıştı. Araya giren askerler tarafları güçlükle yatıştırıp, uzaklaştırdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Kadifekale Şehitliği'nde Yağmur Altında Anma Töreni - Son Dakika


Advertisement