Jandarmadan Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Jandarmadan Kurtarma Operasyonu

Jandarmadan Kurtarma Operasyonu

Hakkari'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar, jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

13.12.2013 14:03

Hakkari'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar, jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Şemdinli ilçesine bağlı Şapatan mevkisindeki GSM istasyonlarına ait vericinin bakımı için bölgeye giden Veysel Yuka ve Erdal Türkeş, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı.

Konunun güvenlik güçlerine haber verilmesi üzerine harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı arama kurtarma timi, yoğun kar yağışı ve tipi altında mahsur kalanlara ulaşmaya çalıştı.

Saatler süren zorlu yolculuğun ardından bölgeye ulaşan jandarma timi, donma tehlikesi atlatan Yuka ve Türkeş'i alarak Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığına götürdü.

Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen Yuka ve Türkeş, kendilerini kurtaran güvenlik güçlerine teşekkür etti.

- Diyaliz hastaları kurtarıldı

Öte yandan, Yüksekova-Yeniköprü jandarma kontrol noktasına giden Oğuz Yoldaş'ın, Bağışlı köyü yol ayrımında, içerisinde 2 diyaliz hastasının olduğu aracın mahsur kaldığını haber vermesi üzerine bölgeye ekip sevk edildi.

Zor şartlarda bölgeye ulaşan Mehmetçik, araçta mahsur kalan 2 diyaliz hastasını alarak yoğun kar yağışı ve tipi altında Bağışlı köyündeki evlerine ulaştırdı.

Diyaliz hastaları Behçet Yoldaş ve Şerif Aydın, "Jandarma olmasaydı bize ne olurdu bilemiyoruz. Bu kar ve tipide bizim için canlarını esirgemeyen askerlerimize teşekkür ediyoruz" dediler. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarmadan Kurtarma Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement