Kadıköy'de Alevi Mitingi - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de Alevi Mitingi

Kadıköy\'de Alevi Mitingi

Onbinlerce kişi, Sivas katliamı davasındaki zaman aşımı kararını protesto etmek için Kadıköy'de toplandı.

31.03.2012 21:39  Güncelleme: 08:37

Onbinlerce kişi, Ankara 11.Ağır Ceza Mahkemesi'nin Sivas katliamı davasında firari sanıklara ilgili olarak verdiği zamanaşımı kararını protesto etmek için Kadıköy'de toplandı.

Tepe Nautilus AVM, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haydarpaşa Garı'nın önünde toplanan gruplar saat 12.00'de Kadıköy Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Zamanaşımını protesto eden pankart ve dövizler taşıyan grup, "Sivas'ın ışığı sönmeyecek", "Davamız mahşere kalmayacak", "Katil devlet hesap verecek", "Sivas onurdur onuruna sahip çık", "İnsanlık suçuna zamanaşımı olmaz" sloganlarını attı. Miting nedeniyle Kadıköy Meydanı trafiğe kapatıldı. Meydana giren yollar polis barikatları ile kapatıldı. Gruplar tek tek aranarak meydana alındı.

-FENERBAHÇELİLER DE MİTİNGDEYDİ-

Kendilerine Fenerbahche Sol Açık Taraftar Grubu adını veren yaklaşık 30 kişi, üzerinde "Adalet tatilde yetki katilde", "Sarının kavgasında lacivert düşlerimiz var" cümlelerinin yazılı olduğu pankartları açtı. "Erdoğan'ın fişini Fenerbahçe çekecek" sloganları da atan topluluk mitinge katılan diğer vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

-DERNEK BAŞKANLARI KONUŞTU-

Meydana kurulan dev platforma çıkarak topluluğa seslenen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel, Avrupa Alevi Bektaşı Birlikleri Federasyonu Başkanı Turgut Öker, Pir Sultan Abdul Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Güzelgül ve Hacıbektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, mahkemenin aldığı zamanaşımı kararını eleştirdi.

Mitinge CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz ile yazar Eşber Yağmurdereli gibi isimler de katıldı. Konuşmaların ardından sanatçılar sahne aldı.

Onur Akın, Pınar Sağ ve Sabahat Akkariz sevilen türkülerini seslendirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadıköy'de Alevi Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement