Kadınlar, "Barış Hemen Şimdi" Dedi - Son Dakika
Güncel

Kadınlar, "Barış Hemen Şimdi" Dedi

Kadınlar, "Barış Hemen Şimdi" Dedi

Muş’un Malazgirt ilçesinde kadınlar, "Barış Hemen Şimdi" diye tempo tutarak, oturma eylemi yaptıktan sonra basın açıklamasında bulundular.

05.09.2015 19:53

Muş'un Malazgirt ilçesinde kadınlar, "Barış Hemen Şimdi" diye tempo tutarak, oturma eylemi yaptıktan sonra basın açıklamasında bulundular.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Malazgirt ilçe binası önünde toplanarak, basın açıklamasının yapılacağı yer olan Özgürlük Meydanı'na kadar tencere tava çalarak yürüyüş yapan ve Özgürlük Meydanı'nda toplanan HDP ve DBP'li kadınlar, "Barış Hemen Şimdi" diye tempo tutarak, oturma eylemi yaptıktan sonra basın açıklamasında bulundular. Basın açıklamasını okuyan HDP Muş il yöneticisi Ayşe Söylemez, "Bizim barışın sesini duymaya, barışın sesi olmaya ihtiyacımız var" dedi.

"Barış Hemen Şimdi" eylemine katılan Muş HDP Milletvekili Burcu Çelik ise, "Dolmabahçe mutabakatında on maddelik hususları Cumhurbaşkanı da biliyordu, Başbakan'da İmralı'da biliyordu bizler de biliyorduk. Herkesin kabulüyle Dolmabahçe Sarayı'nda bu açıklama yapıldı. Peki, ne oldu da silahları elinize aldınız. Ne oldu da savaşı yeniden başlattınız? Bunun cevabını da bunun hesabını da vermek zorundasınız" dedi.

"SİLAHLAR ÇÖZÜM DEĞİL"

Sözlerine "Silahlar çözüm değil" diyerek devam eden Çelik, "Sizlerin hiç önemsemediğiniz bizlerin canla başla sahip çıktığımız barış sürecinin derhal ivedilikle tekrardan ele alınmasını, müzakere sürecinin tekrardan devam etmesi gerektiğini ve o yıktığınız masanın tekrardan kurulması gerektiği buradan tekrarlıyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasına Muş HDP Milletvekili Burcu Çelik, Varto Belediyesi Eş Başkanı Sabite Ekinci, Bulanık Belediyesi Eş Başkanı Figen Yaşar, Malazgirt Belediyesi Eş Başkanı Memnune Söylemez, HDP ve DBP'li kadınlar katıldılar. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadınlar, 'Barış Hemen Şimdi' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement