Kalkınma Bakanı Yılmaz, Afyonkarahisar'da - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Afyonkarahisar'da

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Afyonkarahisar\'da

Yılmaz: "Suriye'de olup bitenler bizi herkesten daha fazla etkiliyor. Orada yaşayanlar bizim kardeşlerimiz, bizim komşularımız. Bizimle tarihi, kültürel çok yoğun bağı olan insanlar" "Hangi etnik gruptan olursa olsun hangi mezhepten inançtan olursa olsun bütün Suriye halkına hizmet edecek, bugün olduğu gibi ölümler üretmeyen aksine Suriyelilere daha iyi yaşam imkanları sunan bir yönetimin bir an önce oluşmasını temenni ediyoruz"

08.09.2013 17:22

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, " Suriye'de olup bitenler bizi herkesten daha fazla etkiliyor. Orada yaşayanlar bizim kardeşlerimiz, bizim komşularımız. Bizimle tarihi, kültürel çok yoğun bağı olan insanlar" dedi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun kızı Elif Balkanlıoğlu'nun dün geceki düğününe katılan Yılmaz, bugün Afyonkarahisar'da Akarçay'ı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Akarçay'da tekne turuna katılmadan önce gazetecilere bir açıklama yapan Yılmaz, bütün şehirlerin Akarçay gibi mesirelik alanlara ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Yılmaz, mesire alanlarının şehirlere nefes aldıran, insanları psikolojik olarak rahatlatan, sosyal ilişkilerin çok daha güzel ortamlarda gelişmesini sağlayan alanlar olduğunu belirterek, Akarçay gibi projelerin Türkiye'nin dört bir yanına yaygınlaşmasını gerektiğini bildirdi.

-"Suriyelilere daha iyi yaşam imkanları sunan bir yönetimin oluşturulmalıdır"

Bir gazetecinin "Suriye'ye olası müdahale kalkınma politikalarını etkileyecek mi? Etkileyebilme ihtimaline karşı gerekli önlemler alındı mı?" sorusu üzerine Yılmaz, şöyle konuştu:

"Uluslararası tartışmalar yürüyor, biliyorsunuz. Burada Türkiye'nin tek taraflı herhangi bir şeyi söz konusu değil. Uluslararası planda yapılan bir takım değerlendirmeler var. Özellikle kimyasal silahların kullanımından sonra belli bazı müdahalelerin olacağını görüyoruz ama henüz o tartışmalar da devam ediyor. Türkiye'nin her zaman uluslararası hukuk çerçevesinde ve insani prensiplerle hareket etmiş bir ülke. Suriye'de olup bitenler bizi herkesten daha fazla etkiliyor. Orada yaşayanlar bizim kardeşlerimiz, bizim komşularımız. Bizimle tarihi, kültürel çok yoğun bağı olan insanlar. Türkiye orada yaşananlardan en fazla etkilen ülkelerden birisi. Dolayısıyla orada yaşanan insanlık trajedisini hem insani açıdan hem ülkemizin genel yaklaşımı açısından bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz. Hangi etnik gruptan olursa olsun, hangi mezhepten inançtan olursa olsun bütün Suriye halkına hizmet edecek, bugün olduğu gibi ölümler üretmeyen aksine Suriyelilere daha iyi yaşam imkanları sunan bir yönetimin bir an önce oluşmasını temenni ediyoruz."

Konuşmanın ardından Yılmaz ve beraberindekiler Vali Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdür Müjdat Karagöz, Akarçay'da tekne turuna katıldı.

Yılmaz, turun ardından karayoluyla Ankara'ya gitti. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz, Afyonkarahisar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement