Kamu Çalışanları İş Bıraktı, Meydanlara Koştu - Son Dakika
Güncel

Kamu Çalışanları İş Bıraktı, Meydanlara Koştu

Kamu Çalışanları İş Bıraktı, Meydanlara Koştu

Hükümet ile memur sendikaları arasında anlaşmanın sağlanamaması nedeniyle bugün tüm ülke genelinde olduğu gibi Samsun'da da memurlar iş bırakarak eylem yaptı.

23.05.2012 14:23

Hükümet ile memur sendikaları arasında anlaşmanın sağlanamaması nedeniyle bugün tüm ülke genelinde olduğu gibi Samsun'da da memurlar iş bırakarak eylem yaptı.

Samsun'da Kamu-Sen'e bağlı memurlar Atatürk Anıtı önünde, Memur-Sen'e bağlı memurlar Atatürk Parkı'nda ve KESK'e bağlı memurlar ise Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yapıp hükümete seslerini duyurmaya çalıştılar. Kamu-Sen'e bağlı memurlar Atatürk Anıtı önünde davul-zurna eşliğinde oynayıp hükümete tepki gösterdiler. Türkiye Kamu-Sen Samsun Temsilcisi Ahmet Keskin, "Mücadelem ekmeğim, sevdam ülkem için. 75 milyon Türk milletine hizmet eden biziz. Ancak, bu nasıl bir zihniyettir ki, her fırsatta hizmet üretmemekle, yan gelip yatmakla suçlanan biziz. Daha bir ay kadar önce, 'yatırım paketi' altında sanayici ve iş adamlarına 2 milyar liralık bir kaynak oluşturulurken, memurlarımız ve memur emeklilerimiz tam 5 aydır zam alamadan yaşamak zorunda bırakılıyor" dedi.

MEMUR-SEN'DEN OTURMA EYLEMİ

Memur-Sen Konfederasyonu üyeleri ise AK Parti İl Başkanlığı karşısı, Atatürk Parkı'nda oturma eylemi yaptı. Eyleme katılanlara sendika tarafından simit dağıtıldı. Davul-zurna eşliğinde oynayan memurlar, attıkları sloganlar ile tepki ve isteklerini dile getirdiler. Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu yaptığı konuşmada, "Vekillerin danışmanlarına, şoförüne ve sekreterine, askere endişe taşımadan zam yapan hükümet, eğitimciler söz konusu olunca yan yatmış, kırk dereden bu getirmiş ve onlarca bahane üretmiştir. 'Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor' diyenlerin, komu çalışanları söz konusu olunca, 'daha fazlasını veremeyiz, yoksa Yunanistan'a döneriz' edebiyatına sarılmalarını inandırıcı bulmuyoruz" şeklinde konuştu.

YAĞMURA RAĞMEN HALAYA DEVAM

DSİ Samsun Bölge Müdürlüğü önünde toplandıktan sonra sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen KESK'e bağlı sendikaların üyeleri burada hükümeti protesto etti. KESK Dönem Sözcüsü Ahmet Kesik, "Bugün grevdeyiz, tarihe not düşüyoruz. Taleplerimizi toplu sözleşme masasına götürdük. Taleplerimizi götürdüğümüzde bize saldırdılar. Taleplerimizi karşılamadıkları için grevdeyiz" dedi.

Eylemin sonlarına doğru başlayan yağmura rağmen meydanı terk etmeyen KESK üyeleri, ıslanmamak için ellerindeki sendika bayraklarını siper ederek uzun süre halay çekti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kamu Çalışanları İş Bıraktı, Meydanlara Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement