Hasip Kaplan: Gül Topu Taca Attı - Son Dakika
Güncel

Hasip Kaplan: Gül Topu Taca Attı

Cumhurbaşkanı Gül'ün internete sansür getirecek yasayı onaylamasının ardından BDP Milletvekili Kaplan, "Cumhurbaşkanı topu taca attı." dedi.

19.02.2014 00:52  Güncelleme: 10:19

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, internet yasasını neden onayladığı siyasetçiler arasında tartışma konusu oldu. Eski AİHM Yargıcı ve Meclis Anayasa Komisyonu'nun CHP'li üyesi, İzmir Milletvekili Rıza Türmen, "Hem hükümet hem de Cumhurbaşkanı veto görüntüsü vermek istemedi" derken, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Cumhurbaşkanı topu taca attı" dedi.

KAPLAN: GÜL TOPU TACA ATTI

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, internet yasasının belki de yürürlükte en kısa kalan yasa olabileceğine dikkat çekti. Meclis Genel Kurulu'nda bazı maddelerinde değişiklik yapılacağını söyleyen Kaplan,"Onaylandıktan bir gün sonra Meclis'te değişiklik yapılacak. Cumhurbaşkanı topu taca attı. Üstelik veto hakkı vardı. Ancak, hükümetle anlaşma ile bakanlık yeni bir düzenleme getirerek Anayasaya uygunluğu formülü getiriliyor. Ancak, bu yapılanda özgürlükleri karşılamıyor.

TÜRMEN: VETO ETMESİ DOĞRU OLURDU

CHP'li Türmen de, Cumhurbaşkanının yasaya ilişkin itirazlarını hükümetle anlaşarak çözme yolunu tercih ettiğini söyledi. "Hem hükümet hem de Cumhurbaşkanı veto görüntüsü, ayrı tellerden çaldı görüntüsü vermek istemiyor" diyen Türmen, "Madem Cumhurbaşkanın itirazları var tasarıyı geri gönderebilirdi. Bu daha doğru olurdu. Ama, koşullu olarak yasayı onayladığı anlaşılıyor. Yani, ertesi gün değişiklik Meclis'e gelecek. Yasada bazı değişiklikler yapılacak" dedi. Türmen, yapılan değişikliklerin internette temel sakıncaları ortadan kaldırmadığına dikkat çekti.

AK Parti, TBMM Genel Kurulu'nda AFAD tasarısında internetle ilgili değişiklikleri görüşecek.

İŞTE O DÜZENLEMELER;

Mevcut kanunun 2. Maddesinin birinci fıkrasının 'Trafik Bilgisi' başlıklı (j )maddesi,"Taraflara ilişkin IP adresi, verilen hizmetin başlama ve bitiş zamanı yararlanılan hizmetin türü, aktarılan veri miktarı ve varsa abone kimlik bilgilerini",

3. maddeye eklenen iki fıkrayla, "Trafik bilgisi ancak bir suç soruşturması ve veya kovuşturması kapsamında mahkemelerce talep edilmesi halinde Başkanlık tarafından içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı ve/veya erişim sağlayıcıdan alınarak verilir."

8. maddeye eklenen fıkrayla , "Bu maddeye göre soruşturma aşamasında verilen hakim kararı ile 9.cu ve 9/A maddesine göre verilen hakim kararı birden fazla sulh ceza mahkemesi bulunan yerlerde Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından belirlenen Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından belirlenen sulh ceza mahkemeleri tarafından verilir".

Kanunun 9/ A maddesinin 8. Fıkrasının son cümlesi madde metninden çıkarılıyor ve şöyle düzenleniyor: "Başkan tarafından verilen erişimin engellenmesi kararı, Başkanlık tarafından 24 saat içinde sulh ceza hakiminin onayına sunulur."










Hasip Kaplan: Gül Topu Taca Attı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hasip Kaplan: Gül Topu Taca Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Dağcı Naso: Bu adam meclis kürsüsünde ısıracakmış gibi sağa sola bağıran adam değilmi yaf. 1 5 Yanıtla

Advertisement