'Kayakçı Gazeteciler' Tipi Nedeniyle Kayamadı - Son Dakika
Güncel

'Kayakçı Gazeteciler' Tipi Nedeniyle Kayamadı

\'Kayakçı Gazeteciler\' Tipi Nedeniyle Kayamadı

Erzurum'da düzenlenen Kayak Yapan Gazeteciler Dünya Şampiyonası'nın ilk günkü yarışları tipi nedeniyle yapılamadı.

29.02.2012 14:14

Erzurum'da düzenlenen Kayak Yapan Gazeteciler Dünya Şampiyonası'nın ilk günkü yarışları tipi nedeniyle yapılamadı. Sabahın erken saatlerinde başlayan tipinin dinmesi için uzun süre otelin kafetaryasında formaları ile bekleyen gazeteci kayakçılar, iptal açıklaması ile büyük bir üzüntü yaşadı.

Erzurum'da düzenlenen Kayak Yapan Gazeteciler Dünya Şampiyonası için Palandöken'e gelen 57 ülkeden toplam 200 kayakçı gazeteci, bugün yapılacak olan ilk kayak yarışında tipi engeline takıldı. Hızı saatte 50 kilometreye ulaşan tipi nedeniyle mekanik tesisler çalıştırılmadı. Gazetecilerin yarışacakları pisti kontrol eden komite üyeleri, karın yumuşak olduğunu ve fırtına nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra kadar düşmesi nedeniyle yarışların iptaline karar verdi. Kararın açıklanması üzerine büyük bir heyecanla formalarını giyinip yarış saatini bekleyen gazeteciler, büyük bir üzüntü yaşadı. Gazeteciler, yoğun tipiye rağmen merkez Palandöken Belediyesinin Dedeman Oteli önünde hazırladığı barbekü önünde uzun kuyruk oluşturdu. Gazeteciler, tipide pişirilen sucuk ve tavuktan yiyerek otele geçtiler.

Dün geceden itibaren Palandöken'de yoğun bir kar yağışı ve tipinin olduğunu söyleyen Türkiye Kayak Seven Gazeteciler Derneği ve Organizasyon Komitesi Başkanı Yazgülü Aldoğan, havanın kendilerini çok üzdüğünü belirtti. Kar yağışının sadece Erzurum'da değil Türkiye genelinde etkili olduğunu belirten Aldoğan, "Bu yağış tabi ki Erzurum'da çok daha fazla hissedildi. Bütün gece ekipler pisti düzeltmek için çalıştı ama ne yazıkki kar çok yumuşak. Karı düzeltmekte yetmiyor. Şu anda çok hızlı bir rüzgar ve tipi var. Dışarıda durmak bile çok zor. Yarışçılarımızın sağlığını tehlikeye atmama açısından Uluslararası Komite yarışların iptal edilmesine karar verdi. Yarın havanın düzelmemesi halinde Kandilli Beldesinde kayaklı koşu yarışlarını tamamlamayı düşünüyoruz" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Kayakçı Gazeteciler' Tipi Nedeniyle Kayamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement