Kaybolan Gazeteciler Paniğe Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Kaybolan Gazeteciler Paniğe Neden Oldu

Kaybolan Gazeteciler Paniğe Neden Oldu

Aydın'dan yola çıkan 7 gazeteciden haber alınamaması üzerine Valilik harekete geçti.

26.07.2011 01:00

Rüzgar Enerji Santralleri'ne (RES) karşı İbrahimkavağı Köyü'ndeki eylemi takip etmek için Aydın'dan yola çıkan 7 gazeteciden haber alınamaması üzerine Valilik harekete geçti. Yaklaşık beş saat boyunca haber alınamayan Aydınlı gazetecilerin yollarını kaybettikleri ve cep telefonları çekmediği için sinyal göndermediği ortaya çıktı.

Aydın'da görev yapan bir grup gazeteci, İbrahimkavağı Köylüleri'nin Madran Dağı'nda RES'e karşı yapacakları eylemi takip etmek için bugün otobüs kiralayıp saat 14. 30'da yola çıktı. Köye gitmeden önce Çine'nin Alabayır Mevkii'ndeki orman yangınına bakmak için yol değiştiren 7 gazeteciden bir daha haber alınamadı. Yeni Asır Gazetesi muhabiri Erdal Karakavukoğlu, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Melek Uz, İHA muhabiri Mehmet Barlas, Show Tv muhabiri Hüseyin Doğan, Yerel Gündem muhabiri Metin Can, Habertürk Gazetesi muhabiri Durmuş Kılınç, Yeni Ufuk Gazetesi muhabiri Gezgin Değirmenci'nin cep telefonuna ulaşılamazken, durumu haber alan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, yer tespiti için çalışma başlatılması talimatı verdi. Gazetecilerin bulunması için jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri devreye gireceği saat 19. 30 sıralarında sevindirici haber geldi.

Yolu şaşırdıkları için kayboldukları ve bulundukları mevkide telefonların çekmediği için kimseyi arayamadıkları öğrenilen gazeteciler, saat 21. 00 sıralarında, Çine İlçesi'ne döndü. Kaybolan gazeteciler, kendilerini bekleyen meslektaşları ile şakalaşarak yaşadıkları sıkıntı ve korku dolu anları anlattı. Yaklaşık 6 buçuk saat boyunca ormanlık dağ yollarında ilçeye ulaşabilmek için çaba sarf ettiklerini belirten gazeteciler, araçlarının yakıtının bitmemesi için de aracın klimasını dahi çalıştırmadıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaybolan Gazeteciler Paniğe Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement